Nije ga preboljela

Danski supermodel još tuguje zbog tragične smrti rock zvijezde: ‘Bili smo savršeni par!‘

Četvrt stoljeća od smrti rock zvijezde Michaela Hutchencea, frontmena INXS-a, Helena Christensen obilježila je objavom nikad viđenih zajedničkih fotografija.

Ni četvrt stoljeća nakon smrti legendarnog australskog glazbenika Michaela Hutchence fanovi ne prestaju oplakivati frontmena INXS-a i i nastavljaju širiti teorije zavjere o njegovom preranom odlasku, koje je službeno proglašeno - samoubojstvom. Tim povodom oglasila se i njegova bivša partnerica, danski supermodel Helena Christensen s kojom je u vezi proveo četiri godine, a Christensen i Hutchence na glasu su bili kao jedan od "it" parova 90-ih.

"Bili smo savršeni par, puni radosti, ljubavi i emocija: bila je to apsolutna, totalna mentalna i fizička kemija među nama", tim je riječima Christensen opisala njihovu vezu uz objavu nikad viđenih zajedničkih fotografija na svom Instagram profilu.

Snimio ih je talijanski fotograf Fabrizio Ferri, a nastale su u najsretnijem razdoblju njihove veze. Christensen i Hutchence prohodali su nakon što je slavni pjevač zbog nje telefonom "dao nogu" bivšoj partnerici, australskoj pjevačici Kylie Minogue, a živjeli su zajedno između Francuske i Danske.

Sve se promijenilo nakon što je u automobilskoj nesreći Michael Hutchence zadobio teški potres mozga, a potom postao sklon nepredvidivim ispadima i nekontroliranim bujicama bijesa.

image

Michael Hutchence i Helena Christensen u vezi su proveli četiri godine

SHUTTERSTOCK

"Malo je reći da sam Michaela voljela, jednostavno sam ga obožavala, ali dalje jednostavno nije išlo", opisala je kraj njihove veze Christensen koja je bila neutješna nakon pjevačeve smrti 1997., dvije godine nakon što su prekinuli.

Za Hutchenceovu smrt doznalo se nakon što sobarica luksuznog hotela u Sydneyju nije uspjela otvoriti vrata sobe 524 u kojoj je odsjeo. Pozvala je pomoć, a prizor je bio jeziv, jer je otvaranje vrata blokiralo beživotno tijelo rock zvijezde s kožnim remenom oko vrata.

Frontmen INXS-a, tada najvećeg australskog benda koji je kombinacijom rocka, dancea, popa i new wavea brzinom svjetlosti pokorio top liste u SAD-u, Velikoj Britaniji i ostatku Europe, već za života je smatran rock ikonom i seks simbolom.

image

Zbog nje je telefonski dao nogu pjevačici Kylie Minogue

SHUTTERSTOCK

Prva javnosti poznata djevojka bila mu je Elle Macpherson, Kylie Minogue je posvetio jedan od najvećih hitova INXS-a Suicide Blonde, a njegova medijski najeksponiranija veza bila je s Paulom Yates, suprugom Sira Boba Geldofa kojeg je zbog Hutchencea ostavila s njihovo troje male djece. Taj ljubavni trokut godinama je punio stranice tabloida, a Yates i Hutchence dobili su i kćerkicu Tiger Lily, koja je u trenutku očeve smrti još bila beba.

image

Među njima je vladala totalna kemija, kaže Helena Christensen

SHUTTERSTOCK

Kako Hutchence iza sebe nije ostavio oproštajno pismo, mnogi ni danas ne vjeruju nalazu sudskih vještaka koji su zaključili da je slavni pjevač počinio samoubojstvo.

Tu verziju događaja nije prihvatila ni majka njegove kćerkice Paula Yates, što je otvorilo vrata za brojne spekulacije i teorije zavjere.

image

Jedna od posljednjih zajedničkih fotografija: Michael Hutchence u Helena Christensen 1995.

SHUTTERSTOCK

Ni Hutchenceov posljednji ispraćaj nije prošao bez incidenata: dok je Nick Cave u njegovu čast pjevao “Into My Arms” zaluđeni fan pokušao je s obližnje zagrade skočiti s remenom svezanim oko vrata.

Paula Yates preminula je tri godine kasnije od predoziranja heroinom, a njihovu kćer Lily Tiger sa svojim kćerima Fifi, Peaches i Pixie odgojio je Sir Bob Geldof, koji ju je 2007. i službeno posvojio.

Linker
20. travanj 2024 00:10