Angelina Jolie s mamom Marcheline Bertrand i kumom Jacqueline Bisset u Los Angelesu 2001.

 BEI/SHUTTERSTOCK
DIRLJIVA POSVETA

Danas bi proslavila 73. rođendan: Težak gubitak Angelini Jolie je odredio život

Angelina Jolie ulazi u dob u kojoj je njezinoj pokojnoj majci i najvećem životnom uzoru Marcheline Bertrand dijagnosticirana zloćudna bolest.

Devetog svibnja proslavila bi 73. rođendan, a njezina bolest i tragični gubitak prije šesnaest godina zauvijek su odredili život njezine kćeri Angeline Jolie. Najvažnija osoba u životu slavne glumice bila je njezina majka, glumica Marcheline Bertrand, koja je Angelinu Jolie dobila u braku s kolegom Jonom Voightom, s kojim je izdržala pet godina. Vjenčali su se 12. prosinca 1971., rastali 1976., a brakorazvodnu parnicu finalizirali 1980. Marcheline Bertrand preminula je 27. siječnja 2007. u kliničkoj bolnici Cedars Sinai u Los Angelesu, od posljedica zloćudne bolesti jajnika i dojke, s kojom se borila osam godina.

"Danas bi moja majka proslavila 73. rođendan. Preminula je prije 16 godina od posljedica duge i teške bolesti s kojom se hrabro nosila. Za mjesec dana proslavit ću 48. rođendan, a u toj dobi su mojoj majci dijagnosticirani rak dojke i jajnika. Zbog preventivnih operacija kojima sam se podvrgnula znatno sam umanjila šanse da obolim od bolesti koje su poharale žensku stranu moje obitelji, a i dalje redovito obavljam sve potrebne zdravstvene i specijalističke preglede", napisala je Angelina Jolie u objavi na svom Instagramu.

image

Poljupci za Angelinu od mame Marcheline Bertrand i kume Jacqueline Bisset

BEI/SHUTTERSTOCK

"Moja je mama voljela Hendrixa, pa je svoja pisma uvijek završavala stihovima njegove pjesme "Kiss the Sky" (Poljubi nebo), koji su za mene dobili novo značenje nakon njezinog odlaska. Šaljem svoju ljubav svima koji su pretrpjeli gubitak i izgubili svoje najdraže, a svima oboljelima želim da u sebi pronađu snagu da pobijede u toj teškoj borbi", nastavila je Angelina Jolie koja je svoju objavu zaključila pozivom svim ženama da se redovito podvrgavaju preventivnim pregledima, mamografiji, ultrazvuku, analizi krvne slike...

image

Angelina Jolie i njezina majka Marcheline Bertrand

BEI/SHUTTERSTOCK

Angelina Jolie sama se, pak, odlučila na najradikalniji korak, preventivnu dvostruku masektomiju i operativni kirurški zahvat uklanjanja jajovoda i jajnika. "Majku sam izgubila u tridesetim godinama i kada se osvrnem na to, mogu vidjeti koliko me njezina smrt promijenila. Nije bilo iznenadno, ali snažno me pogodilo iznutra. Osjećala sam se poput siročeta nakon što sam izgubila majčinu ljubav i njezin topli, nježni zagrljaj, te zaštitu", izjavila je Angelina i opisala kako je afera njezinog oca Jona Voighta promijenila majčine prioritete, te se zbog skrbi o djeci - sinu Jamesu Havenu i njoj - odrekla glume i posvetila njihovom odgoju.

image

Angelina Jolie

STEFANI REYNOLDS AFP

Nakon majčine smrti Angelina je na desnoj ruci napravila malu tetovažu u obliku slova "W" kao uspomenu na pjesmu The Rolling Stonesa "Winter" koju joj je majka često pjevala u djetinjstvu. Angelinine preventivne operacije šokirale su i podijelile javnost, ali glumica nikad zbog njih nije požalila.

Linker
25. travanj 2024 00:02