Za žene u znanosti!

Četiri naše znanstvenice primile važno priznanje: ‘U ovim je vremenima uloga žene izuzetno kompleksna‘

Riječ je o nagradi koja predstavlja priliku da se naše znanstvenice i njihovi uspjesi promoviraju na svjetskoj razini, a dobitnice je proglasilo Izborno povjerenstvo koje čine članovi hrvatske akademske zajednice.

Kao i brojne druge stvari, tako je i znanost bez žena upravo nezamisliva. Upravo zato, Nacionalni program stipendiranja L'Oreal-UNESCO pri Ministarstvu kulture već šesnaestu godinu zaredom potiče izvrsnost mladih hrvatskih znanstvenica u razvoju znanosti te im dodjeljuje stipendije za važan doprinos. Riječ je o novčanim nagradama u vrijednosti od 40 tisuća kuna, a i ovogodišnje je dobitnice proglasilo Izborno povjerenstvo koje čine cijenjeni članovi hrvatske akademske zajednice.

image

Ovogodišnje su dobitnice stipendije Za žene u znanosti: Natalia Ivanjko, Katarina Mužina, Ana Novačić i Marsela Polić.

TATJANA BUKVIć

Ovogodišnje su dobitnice stipendije Za žene u znanosti: Natalia Ivanjko, Katarina Mužina, Ana Novačić i Marsela Polić, četiri znanstvenice koje su u prošloj godini postigle značajne rezultate i doprinijele našoj znanstvenoj zajednici.

Dosad su nagrađene ukupno 62 hrvatske znanstvenice u završnoj fazi izrade doktorske disertacije. Program predstavlja veliki doprinos hrvatskoj akademskoj zajednici te pridonosi poboljšanju položaju žena u znanstvenim zanimanja.

Čitajte i: Hrvatska pamet na Marsu: ‘Korijeni moje obitelji su u jednom malom selu na granici sa Slovenijom‘

image

I ovogodišnje je dobitnice proglasilo Izborno povjerenstvo koje čine cijenjeni članovi hrvatske akademske zajednice.

TATJANA BUKVIć

„Program predstavlja vrijedno priznanje mladim hrvatskim znanstvenicama za njihova dosadašnja postignuća, kao i poticaj procvatu znanosti u našoj zemlji. Veliki ugled koji ovaj Program uživa i u međunarodnoj akademskoj zajednici, predstavlja priliku da se naše znanstvenice i njihovi uspjesi promoviraju na svjetskoj razini te da popularizacija znanosti u hrvatskome društvu bude temelj otkrićima, postignućima i znanstvenom radu koji će unaprijediti sva područja ljudskog djelovanja“, istaknuo je akademik Zvonko Kusić, predsjednik Izbornog povjerenstva Programa.

image

Nacionalni program stipendiranja L'Oreal-UNESCO pri Ministarstvu kulture već šesnaestu godinu zaredom potiče izvrsnost mladih hrvatskih znanstvenica u razvoju znanosti.

TATJANA BUKVIć

Akademik je naglasio kako je pred Povjerenstvom bio težak zadatak odabira samo četiri najbolje stipendistice od čak 74 pristigle prijave.

„Ova stipendija predstavlja veliko priznanje njihovom znanstvenom radu, ali i njima kao mladim ženama koje su uspjele uspostaviti ravnotežu u ovim izazovnim vremenima, gdje je uloga žene iznimno kompleksna. Stipendija koju ove mlade dame danas primaju rezultat je njihova dugotrajnog truda, odricanja, upornosti i entuzijazma “, poručila je Irena Šarić Dombaj, direktorica korporativnih komunikacija L’Oréal Adria Balkan.

Linker
17. travanj 2024 21:50