svadbe za pamćenje

Četiri domaća nogometaša oženila se 2022., Hrvate iznenadila tajna udaja sportašice

Titulu vjenčanja godine ponijelo je, puno prije nego što se održalo, ono Petra Graše i Hane Huljić.

Iako su željeli sakriti od javnosti gdje će se jedno drugome zavjetovati na vječnu ljubav, Hana Huljić i Petar Grašo to nisu uspjeli. Sudbonosno ‘da‘ izgovorili su jedno drugome pred najdražim ljudima 19. veljače prošle godine u crkvi Sv. Dominika u Splitu, čiju župu vodi pater Jozo Čirko. Slavlje je nastavljeno u restoranu u ACI marini Split, koji je nekada vodio Grašin otac Zoran, inače košarkaška legenda i cijenjeni splitski ugostitelj u mirovini.

image

Vjenčanje Hane Huljić i Petra Graše

JOSKO SUPIC/CROPIX

Grašo u crnom smokingu s leptir mašnom iste boje, a Hana u vjenčanici splitskog dvojica Arileo, dirnuli su okupljenu rodbinu i prijatelje. Hanina kuma bila je pjevačica Domenica Žuvela, dok je Grašo imao tri kuma, proslavljenog košarkaša Dina Rađu, chefa Tomaža Kavčića i prijatelja iz djetinjstva Šimu.

image

Vjenčali su se u crkvi sv. Dominika

BOZO VUKICEVIC/CROPIX

Kruna njihove ljubavi bez sumnje je kćerkica Alba, koja se rodila u srpnju.

Nakon više od osam godina veze te dvoje zajedničke djece, Marko Livaja i Iris Rajčić uplovili su bračnu luku početkom svibnja. Na ljubav u dobru i zlu zavjetovali su se u crkvici u splitskom parku Sustipanu gdje su godinu prije krstili svog sinčića Lorenza. Njihova kćerkica Elizabet na svadbi je dobila ulogu male djeveruše.

image

Vjenčanje Marka Livaje i Iris Rajčić

BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX

Nakon obreda nastavili su slaviti u obližnjem restoranu Adriatic, zajedno sa stotinjak uzvanika, među kojima su bile pjevačica Doris Dragović sa suprugom Budimirom i glumica Ana Gruica Uglešić. Iris je za kumu izabrala novinarku i politologinju Lanu Pavić, a Marko najstarijeg frenda iz djetinjstva Matu Mamića.

image

Marko Livaja

BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX

Kad je riječ o vjenčanjima, titulu najneočekivanijeg nosi ono Blanke Vlašić i belgijskog sportskog novinara Rubena Van Guchta. Za njega nitko nije znao da se održalo sve dok proslavljena hrvatska sportašica nije krajem svibnja objavila da su već u braku te da krajem godine očekuju sina.

"Rekli smo da. Da jedno drugom u lijepom Splitu. Da zajedničkom životu u Splitu i u Belgiji. Da izgradnji obitelji Van Gucht-Vlašić u budućnosti. Da najvećem daru u našim životima, našem dječaku koji će se roditi krajem godine i koji nam već znači sve u životu", napisala je pored fotografija sa svadbe.

Dotad se šuškalo da je u vezi s Rubenom, no oni to nisu htjeli potvrditi. Njihov sinčić Mondo stigao je 8. studenog, točno na Blankin 39. rođendan.

Adriana i Duje Ćaleta Car 2022. godine potvrdili su svoju ljubav. Prvo sudbonosno da izgovorili su 2021. godine ispred matičara prije rođenja svog sina Maura, a 3. lipnja 2022. godine organizirali su crkveno vjenčanje i veliku zabavu. Svadba se održala u Adrianinom rodnom Dubrovniku, u crkvi svetog Ignacija.

image

Vjenčanje Adriane i Duje Ćaleta Car u crkvi svetog Ignacija u Dubrovniku

TONCI PLAZIBAT/CROPIX

Mladenkina neobična vjenčanica s potpisom Matije Vuice privukla je veliku pažnju, a zagrebačka frizerka Teuta Mesaroš tada je za Gloria.hr otkrila da je Adrianina frizura nastala spontano.

Nakon obreda mladenci su nastavili slaviti u hotelu Excelsior, a s njima je bio i sinčić. Adrianina i Dujina ljubav počela je 2017. godine kad je Šibenčanin igrao u Austriji, a netom nakon vjenčanja iz Marseillea su se preselili u engleski Southampton, gdje je on potpisao za istoimeni klub.

Osam dana kasnije još je jedan nogometaš izrekao sudbonosno da. Tin Jedvaj i Dina Dragija potrudili su se da njihovo vjenčanje bude zaista posebno. Nakon obreda u Župnoj crkvi sv. Nikole u Varaždinu, mladenci su se zaputili na slavlje na otvorenom, gdje su još jednom razmijenili zavjete.

Dina je na crkvenom vjenčanju nosila raspuštene plave uvojke i elegantnu bijelu vjenčanicu, a odmah nakon službene ceremonije, promijenila je frizuru, šminku i vjenčanicu.

Njena druga vjenčanica imala je duge rukave, zatvoreni gornji dio i cijela je bila optočena perlicama i sjajnim detaljima, a potpisuje ju ukrajinski brend Milla Nova.

Nakon obreda, novopečeni se bračni par s gostima uputio u novoizgrađeni Kas Event & Club Centar, a među uzvanicima bila su i poznata lica poput glazbenice Zsa Zse i Izabel Kovačić, dizajnerice Kristine Burje iz Krie Designa, Luke Rajića Jr. (sina Borne Kotromanić i Luke Rajića) i srbijanskog folk pjevača Stefana Cvijovića poznatijeg kao Cvija.

Uzvanike su zabavljali Saša Matić i bend Lexington, a mladenci su prvi ples otplesali na hit ‘Perfect‘ britanskog glazbenika Eda Sheerana. Dina je u tijeku večeri obukla i treću vjenčanicu, a odustala je od još jedne promjene frizure koja je bila u planu.

Vratar hrvatske reprezentacije Dominik Livaković i dizajnerica Helena Matić sudbonosno da izgovorili su 18. lipnja u zadarskoj katedrali svete Stošije, iz koje su se u pratnji svojih gostiju zaputili u luksuzni resort Falkensteiner.

image

Vjenčanje vratara Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije Dominika Livakovića s dugogodišnjom djevojkom Helenom Matić u Zadru

LUKA GERLANC CROPIX

O raskošnoj svadbi tjednima se pričalo u Zadru, rodnom gradu Dinamova golmana. Uzvanike, među kojima su bili Livakovićevi reprezentativni kolege Mateo Kovačić i supruga Izabel, Luka i Vanja Modrić te Šime Vrsaljko, zabavljali su Petar Grašo i Saša Matić.

image

Domjenak je organiziran u lounge baru The Garden, vjenčanje je održano u katedrali Sv. Stošije, a zabava se nastavila u hotelskom resortu Punta skala

LUKA GERLANC CROPIX

Predzadnjeg vikenda u kolovozu sudbonosno da izgovorio je glumački par Tihana Lazović i Branislav Trifunović. Svadbeno slavlje održalo se na jednom vojvođanskom salašu, a Tihana je svom prezimenu dodala i suprugovo.

Za vezu 31-godišnje Zadranke i njenog kolege, inače brata glumca Sergeja Trifunovića, saznalo se 2020. godine, no oni su intimu čuvali daleko od očiju javnosti. Jednako tako Tihana i Branislav priredili su svadbu, na koju su pozvali pregršt dragih ljudi među kojima je mnogo kolega iz svijeta filma obje zemlje.

Vjenčanicu je dizajnirala Lana Puljić, a riječ je o kreaciji kraćeg kroja s raskošnim puf rukavima, detaljima od čipke te šlepom. Mladoženja je imao jednostavno crno odijelo i bijelu majicu te crne cipele. Brojni gosti svadbe otkrili su da su mladenci imali ekskluzivnu glazbenu podlogu, zabavljali su ih Letu Štuke, Neno Belan i Severinna.

Kraj ljeta obilježilo je vjenčanje bivše TV voditeljice, a danas influencerice koja se bavi digitalnim marketingom Ecije Ivušić, koja se udala za menadžera i bubnjara benda Pravila igre Gorana Beloševića. Svadba se održala na otočiću Vrniku, a slavlje na obližnjoj Korčuli.

image

Vjenčanje Ecije Ivušić i Gorana Beloševića

DARIO LEPOGLAVEC

Ecija je za svoj poseban dan željela raskošnu vjenčanicu jer se ipak "udaje jednom u životu" te se prepustila rukama dizajnera Borisa Pavlina.

image

Vjenčali su se na otočiću Vrnik pored Korčule

DARIO LEPOGLAVEC

Iva Majoli početkom listopada u Milanu se udala za talijanskog poduzetnika Roberta Calegarija. Izbornica ženske teniske reprezentacije izabrala je bijelu haljinu s prorezom koji se penjao uz nogu i V izrezom, a uz nju je nosila sako s ukrasom na ovratniku i srebrne štikle s potpisom Christiana Louboutina. Kosu je skupila u nisku punđu, dok je u rukama nosila buket bijelih ruža.

U Milano je stigla Ivina kći Mia, a pridružile su im se Borna Kotromanić i talijanska tenisačica Mara Santangelo.

"Odlučili smo se za skromno vjenčanje, samo u vijećnici, uz kumove, obitelj i najbliže prijatelje. Nakon izrečenih zavjeta idemo na mali koktel i večeru i to će biti to. Slavlje za veći krug prijatelja organizirat ćemo u svibnju iduće godine, najvjerojatnije opet negdje u Italiji", rekla je bivša tenisačica za Gloria.hr.

Mnogima omiljena televizijska voditeljica i glumica Doris Pinčić u studenom je u matičnom uredu u zagrebačkom Susedgradu izgovorila sudbonosno da svom ljubavnom partneru, 46-godišnjem Daruvarčaninu Davoru Guberoviću. Za svoj veliki dan Doris je izabrala bijelo odijelo i ružičaste salonke, koje je nosila i na slavlju u obližnjem restoranu.

Svoj privatni život Zadranka skriva od javnosti, naročito nakon razvoda od glazbenika Borisa Rogoznice, pa je tako skrivala i novu ljubav, no u ožujku ove godine na Instagramu je otkrila da se s Davorom popela na Kilimanjaro.

image

Doris Pinčić i Davor Guberović

BOJA ZIBAR

Ubrzo je postalo jasno da nju i Davora veže mnogo više od planinarenja.

"Da, sretna sam. Moj partner nije javna osoba i priroda njegova posla je drugačija od moga, zbog čega tu priču ne želim izlagati svjetlima reflektora,", rekla je tada Doris ekskluzivno za Gloriju.

Kad je riječ o stranim zvijezdama, definitivno najvažnije vjenčanje godine bilo je ono na koje je svijet čekao 20 godine. Jennifer Lopez i Ben Affleck u kolovozu su konačno izgovorili sudbonosno da, a bajkovita ceremonija održala se na njegovom imanju u Riceborou u Georgiji.

image

Jennifer Lopez i Ben Affleck

ONTHEJLO VIA GROSBY GROUP/GROSBY GROUP/PROFIMEDIA

Svi uzvanici prema želji mladenaca tog su dana bili odjeveni u bijelo, a najviše se pričalo o Jenniferinoj spektakularnoj vjenčanici, couture haljini Ralpha Laurena sa šlepom od sedam metara.

Vjenčanje je vodio njen dugogodišnji prijatelj Jay Shetty, a među slavnim gostima bili su Matt Damon i njegova supruga Luciana Barroso te redatelj Kevin Smith i glumac Jason Mewes.

image

Jennifer Lopez i Ben Affleck

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Par se na ovom imanju trebao vjenčati još 2003., no netom prije vjenčanja prekinuli su zaruke. Velikom svadbenom slavlju prethodilo je intimno vjenčanje sredinom srpnja u Las Vegasu.

Dva mjeseca ranije Britney Spears udala za fitness trenera Sama Asgharija na privatnoj ceremoniji u njezinom domu u Los Angelesu. Medijima je pristup bio zabranjen, no ipak su isplivali neki zanimljivi detalji s vjenčanja. Pop zvijezda je pred matičara došla u bijeloj kočiji poput Pepeljuge, a nosila je raskošnu vjenčanicu s potpisom Donatelle Versace s dijamantnim nakitom Stephanie Gottlieb.

Izvor blizak paru ispričao je da je mladenka sama sebe odvela do matičara te je u jednom trenutku plakala od sreće te da se tijekom večeri tri puta presvlačila.

Nakon zabave, koja je završila već u 23:30, mladenci su se odvezli u bijelom Rolls Royceu s natpisom "Upravo vjenčani". Među slavnim gostima bili su Madonna, Paris Hilton i njezin suprug Carter Reum, Drew Barrymore i Donatella Versace, a na party je pokušao upasti i Britneyjin bivši suprug Jason Alexander, koji je svladan i uhićen.

Kourtney Kardashian i Travis Barker zavjete su razmijenili čak tri puta. Prvi put bilo je to u Las Vegasu, gdje su se 4. travnja spontano zaletjeli do kapelice i stali pred matičara maskiranog u Elvisa Presleya.

Potom su se 15. svibnja i službeno vjenčali u kalifornijskoj vijećnici. Treći put izrekli su sudbonosno da u idiličnom okruženju talijanskog Portofina. Vjenčanje se održalo na tvrđavi Castello Brown, koja je za ovu prigodu ukrašena crvenim ružama.

Izbor mladenke bila je kratka i uska vjenčanica s potpisom Dolce & Gabbane koja je isticala sve njene adute.

Mladenku je do oltara dopratila njena majka Kris Jenner, koja se rasplakala kad je ugledala kćer u vjenčanici.

I bivši bubnjar Blinka 182 odlučio se za odijelo modne kuće Dolce&Gabbana. Logično, Domenico Dolce i Stefano Gabbana bili su među uzvanicima.

Rita Ora nikada nije eksplicitno potvrdila da se udala za novozelandskog redatelja i glumca Taiku Waititija, no u intervjuu snimljenom prošlog ljeta pričala je o svom budućem vjenčanju.

"Od malena sam sanjala o vlastitom vjenčanju, a Taika je stvarno fantastična osoba. Volim biti zaljubljena, a kada je u pitanju ljubav izuzetno sam strastvena. U najboljoj sam fazi života, smirena sam i sretna", rekla je u razgovoru sa slavnim novinarom i dokumentaristom Louisom Therouxom.

image

Rita Ora i Taika Waititi

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Sudbonosno da tako su prema izjavama prijatelja izrekli daleko od neželjenih očiju. Pjevačica je navodno odmah promijenila prezime te je sad Rita Ora Waititi.

Linker
20. travanj 2024 17:54