Zaklada ‘Petrin korak‘

Brojne pjevačke zvijezde ujedinjene u plemenitom cilju: Snimili pjesmu kojom žele osvijestiti veliki problem

Sigurnost u prometu na našim cestama često nije onakva kakva bi trebala biti, pa je u spomen na prerano poginulu djevojku pokrenuta zaklada, koju su podržali naši poznati glazbenici.

Uspomenu na prerano ugašen mladi život treba očuvati što dulje, a ima li boljeg načina za to od predivne pjesme? Naše najveće zvijezde upravo su objavile zajedničku pjesmu "Jedan korak" kojom su dali podršku novonastaloj Zakladi za sigurnost u prometu "Petrin korak".

U spomen na preminulu Petru, ali i brojne druge koji su stradali zbog nepažnje u prometu, brojna poznata imena iz javnog i društvenog života podržala su rad novoosnovane zaklade "Petrin korak" kojoj je cilj učinkovita edukacija mladih vozača, razvijanje njihove kulture u prometu, smanjenje stradavanja onih najnevinijih, te prevencija prometnih nesreća.

Pogledajte video

Podršku radu zaklade u sjećanje na tragično preminulu Petru dala su eminentna imena hrvatske glazbene scene: Nina Badrić, Vanna, Ivana i Marija Husar, Tony Cetinski, Marin Ivanović Stoka, sestre Palić i Pero Galić otpjevavši pjesmu "Jedan korak“ putem koje će ujedno promovirati rad same Zaklade te educirati i senzibilizirati sve sudionike u prometu.

image

Nina Badrić također je sudjelovala u pjesmi 'Jedan korak'.

HIT RECORDS

Prerano ugašen život

Petra Jerković bila je mlada zagrebačka studentica radne terapije koja je iznad svega voljela život. Jedina kćer Joze i Vesne Jerković, voljena unuka, obožavana prijateljica, pokretač svih događanja, veselja, nadahnuće i inspiracija. Djevojka je poginula u prometnoj nesreći koja se dogodila 26. lipnja 2021. nešto iza ponoći, kada je motocikl naletio na nju na obilježenom pješačkom prijelazu.

image

Petra Jerković

HIT RECORDS

Petrin život nije se previše razlikovao od prosječnog studentskog života u Zagrebu. Uz hobije poput glume u ZKM-u, plesa, učenja stranih jezika i volontiranja u raznim udrugama uživala je u izlascima i druženjima s mnogobrojnim prijateljima, pripremanju ispita i svim drugim veseljima koja su bila njezina svakodnevica.

Čitajte i: Posljednja poruka Ljiljane Pranjić: ‘Nada i volja još su jake. Koristim priliku da ljudima koje volim kažem da ih volim. Za svaki slučaj‘

Iz Udruge žene poručiti da ako podignemo svjesnost i važnost pitanja sigurnosti u prometu koja se tiče svih sudionika (pješaci, motociklisti, biciklisti, vozači…) na korak smo bliže smanjenju prometnih nesreća, a taj je korak kao u ovom konkretnom slučaju, za jednu Petru bio odlučujući.

image

Ivana Husar Mlinac podržala je Zakladu za sigurnost u prometu "Petrin korak".

HIT RECORDS

Glazbu za pjesmu "Jedan korak“ potpisuju Marko Vojvodić i Igor Ivanović; tekst Marko Vojvodić, Igor Ivanović, Djordjija Palić i Marin Ivanović Stoka.

Produkciju pjesme potpisuje DeciBel studio (Igor Ivanović, Marko Vojvodić), produkciju/režiju video spota Marko Zeljković Zelja - 'All in one' produkcija. Nakladnik pjesme je izdavačka kuća Hit Records.

image

I Marija Husar Rimac odazvala se akciji.

HIT RECORDS

Svi sudionici uključeni u projekt nesebično su dali svoj doprinos u promicanje rada Zaklade prepoznajući viši cilj iste u spomen na jedan mladi život koji je ugašen - Petra. Brigu za druge u prometu često uzimamo zdravo za gotovo. Podizanjem svjesnosti i važnost pitanja sigurnosti u prometu koja se tiče svih sudionika (pješaci, motociklisti, biciklisti, vozači…) na korak smo bliže smanjenju prometnih nesreća, a taj korak kao u ovom konkretnom slučaju, za Petru i njene najmilije bio je posljednji.

Linker
23. travanj 2024 14:49