Plemenita duša

Britanski glumac Michael Sheen odlučio je zaradu od svojih filmova podijeliti u dobrotvorne svrhe

Glumac je prodao dvije kuće kako bi financirao zakladu koja kroz nogometna natjecanja brine o beskućnicima.

Prije mjesec dana u Škotskoj je počelo snimanje druge sezone Amazonove serije '' Good Omens'' s Michaelom Sheenom i Davidom Tennantom u glavnim ulogama. Ovi vrsni glumci u serijalu čija je prva sezona emitirana 2019. na Amazon Prime Videu, glume dvojac koji spašava svijet od apokalipse po istoimenoj noveli izdanoj 1990. koju su zajedno napisali britanski pisci Terry Pratchett i Neil Gaiman. Radi se o duhovitoj znanstveno- fantastičnoj priči u kojoj anđeo Aziraphale i demon Crowley pokušavaju sabotirati dolazak apokalipse jer im se sviđa lagodan život u Engleskoj među običnim smrtnicima. Druga sezona ove humoristične serije neće se raditi po knjiškom predlošku već će se baviti neobičnim prijateljstvom Aziraphalea i Crowleya.

image

Michael Sheen i David Tennantna snimanju serije Good Omens 2

DUNCAN MCGLYNN/ SHUTTERSTOCK /PROFIMEDIA

Povodom snimanja nove sezone, 52 - godišnji Michael Sheen dao je ovih dana intervju britanskim novinama ''The Big Issue'' u kojem je pokazao svoju anđeosku stranu i u stvarnom životu.

Naime još 2019. kada je želio sufinancirati zakladu ''Homeless World Cup'' koja kroz nogometna natjecanja beskućnicima želi promijeniti i osigurati bolji život, očekivane donacije su izostale pa da natjecanje ne propadne, glumac je prodao svoje dvije kuće i zakladi donirao dva milijuna funti.

''Shvatio sam da mogu činiti takve stvari bez problema jer ako radim, nastavit ću zarađivati novac i nikakva dobra dijela me neće financijski uništiti - rekao je omiljeni britanski glumac, inače rođeni Velšanin, koji se odlučio vratiti živjeti u rodni kraj i fokusirati se na pomoć mladim sugrađanima te dodao kako se u suštini pretvorio u društveno poduzeće i neprofitnog glumca s obzirom na to da će većinu zarade donirati u dobrotvorne svrhe.

Čitajte i : Novi nastavci kultne serije ‘Seks i grad‘ s muškog stajališta: Teško je suočavanje s novim svijetom

Kroz pet godina donirat će 50 tisuća funti na stipendiranje mladih i talentiranih Velšana kako bi mogli studirati na prestižnom sveučilištu Oxford. No to je samo kap u moru od onoga što ovaj glumac kojem za koji dan u kina stiže film '' Last Train to Christmas'', planira učiniti sa svojim novcem.

image

Glumac sa životnom partnericom Annom Lundberg i njihovom kćerkicom

THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

''U posljednjih nekoliko godina shvatio sam da želim pomagati ljudima kao što su i meni pomagali neki drugi ljudi na mom putu. Ne želim biti od onih koji danas uživaju u plodovima tuđe pomoći, srušiti taj most i nastaviti dalje. U fazi sam kada mi je karijera na vrhuncu i plodove svog rada želim podijeliti s drugima. To me pritom uistinu veseli'', zaključio je omiljeni britanski glumac koji će svojim činom, ali i neospornim glumačkim talentom sigurno pridobiti još mnogo obožavatelja, a možda i onih koji će mu se pridružiti u dobrim djelima.A nema sumnje da će velikodušni glumac, inače veliki miljenik žena dovoljno novaca za lagodan život ostaviti i svojim kćerima, 22-godišnjoj Lily Mo koju je dobio u braku s kolegicom kate Beckinsale te dvogodišnjoj Lyri koju ima s 28- godišnjom švedskom glumicom Annom Lundberg.

Linker
19. travanj 2024 07:47