BILJANA BLIVAJS/CROPIX
Nova gloria

Bračni život Tihane Lazović i Branislava Trifunovića: On kuha, a ona pije pivo i gleda tekmu

Uoči prve godišnjice braka zvijezda serije ‘Šutnja‘ i njen suprug, beogradski glumac, prvi put profesionalno surađuju, u predstavi u kojoj on glumi Tita, a ona Elizabeth Taylor: tim povodom otkrili su nam kako žive, što žele i kako odgovaraju na pitanje - kad će imati djecu.

Uoči prve godišnjice braka zvijezda serije ‘Šutnja‘ i njen suprug, beogradski glumac, prvi put profesionalno surađuju, u predstavi u kojoj on glumi Tita, a ona Elizabeth Taylor: tim povodom otkrili su nam kako žive, što žele i kako odgovaraju na pitanje - kad će imati djecu.

Tihanu Lazović i BranislavaTrifunovića zatekli smo u Zagrebu, gdje su u kazalištu Kerempuh trebali predstaviti svoju prvu kazališnu suradnju "Bilo jednom na Brijunima", no predstava je odgođena zbog tri dana žalovanja u Srbiji nakon ubojstava u beogradskoj osnovnoj školi. Glumica iz Zadra i glumac iz Beograda, koji će uskoro proslaviti prvu bračnu godišnjicu, velike su regionalne zvijezde. Tihana je dobitnica dviju Zlatnih Arena, zapažena je na filmskim festivalima u Cannesu i Berlinu, a recentna uloga u seriji "Šutnja" koju možemo gledati na HRT-u još jednom je pokazala njezin impresivan glumački dijapazon. Branislav je pak nedavno snimio seriju "Elvira" u Danskoj, a u matičnom kazalištu Atelje 212 nerijetko je glavna zvijezda. Žive u Beogradu, zasad kao podstanari, ali planiraju kupiti stan i lijepo ga urediti. Kao par iznimno su duhoviti, a u isto vrijeme ozbiljni te aktivistički reagiraju na mnoge nepravde koje se događaju u našem društvu. Snimanje ovog editorijala i razgovora za novi broj Glorije trajalo je satima u hotelu Esplanade, gdje je Bane prvi put probao slavne štrukle. I, naravno, oduševio se.

image

nova gloria

GLORIA PRODUKCIJA

"Bojim se patetike, ali stvarno će zvučati krivo sve što ću reći. Ali ovo je istina - nikada se nisam osjećala sretnijom niti slobodnijom nego sada kada sam u braku. Prekrasno, zar ne?", govori Tihana odmah na početku razgovora u kojem smo se dotakli i komentara o nacionalnim razlikama gdje je Tihana priznala kako njezino prezime, neovisno o čemu govori, redovito otvara isto pitanje "Odakle je ona?", na što se Branislav nadovezuje kako su ga godine poučile da takva pitanja više ne komentira kako tim ljudima ne bi davao na značaju.

"Srećom, sve je više lijepih primjera, a nadam se da tome pridonosi i naš osobni primjer. Mi o tome ne govorimo jer teško mi je razgovarati o nečem što suštinski ne razumijem", govori Branislav koji je komentirao i fenomen toksične muškosti.

"To je povijesna nesreća ovog podneblja. Kad sam svojedobno pričao o tome kako volim čistiti kuću, usisavati, prati..., čudno su me gledali. Zvučalo im je kao da nešto sa mnom nije u redu. Do danas nisam sreo muškarca koji je rekao: ‘Čovječe, evo baš sam dobro oribao wc školjku‘. Većini ljudi je i dalje podjela na "muške" i "ženske" poslove potpuno jasna i legitimna", otkriva glumac, a Tihana dodaje kako njih dvoje doista žive potpuno drukčije.

image

stilistica ANELA MARTINOVIĆ
šminka SEKA KOŽUL
kosa IVAN PERVAN ZA PRIMEVISION, asistentica JOSIPA GEČEVIĆ
snimljeno U HOTELU ESPLANADE U ZAGREBU

BILJANA BLIVAJS/ CROPIX

"Ja, primjerice, ne kuham. Voljela bih, ali nemam nikakav poriv. Što sam starija, vidim da imam sve veći problem jer se svima kao probudi želja za tim, a meni se evo - još nije", govori nam glumica i dodaje da ona, dok Bane kuha, pije pivo i gleda utakmicu. Par je spremno odgovorio i na pitanje o omiljenom pitanju - kad ćete imati dijete?

"Davno sam se očitovala o tome. Meni je to suštinski nepristojno pitanje, jer ne uzima u obzir u kojemu je stanju žena kada je se takvo što pita. A može biti svašta: bolest, može joj biti teško, možda ne želi, možda je nije briga", govori Tihana, a Branislav se nadovezuje: "To je pitanje u rangu - imaš li spolnu bolest."

"Preagresivan je to pritisak. Imamo puno prijatelja čiju djecu obožavamo, ali onda na kraju dana kažemo - nabavit ćemo ribice", priznaje glumica, dok Bane dodaje kako su upravo uz prijatelje shvatili da je imati djecu velika sreća, ali i velika muka.

O prvoj profesionalnoj suradnji, ali i samim počecima ljubavi pročitajte u novom broju magazina Gloria.

U novom broju ne propustite i:

  • IVANA DOJKIĆ Hrvatska košarkašica u lovu na američki prsten
  • TOMISLAV ŽALAC Njujorška karijera slavonskog modela i kuhara
  • DRAGAN SKOČIĆ Povratak nogometnog trenera u domovinu
  • MODA Hrvatski dizajneri ukorak sa svjetskim trendovima
  • STIL ŽIVOTA Dječja kuća iz snova u Zaboku
  • TAMARA DŽEBIĆ ŠALJAN Oaza iz snova zagrebačke TV novinarke
  • KUHINJA: ROBERT HROMALIĆ Životni projekt jednog od najboljih hrvatskih slastičara
  • PUTOVANJE: SREDNJA AMERIKA Prekognicist Alen Jakovina u svijetu Maya, kornjača i vulkana
  • FELJTON: DONALD GLOVER Sva lica američkog repera, glumca i farmera
Linker
26. travanj 2024 15:21