Tom Hanks u filmu ‘Elvis‘

 WARNER BROS. - BAZMARK FILMS - R COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
ZLATNE MALINE

Blamaža godine: Holivudska legenda dobila Zlatnu malinu za ulogu koju je dugo čekala

Uoči svečanosti dodjele najvažnijih filmskih nagrada Oscar dodijeljene su Zlatne maline za najgora ostvarenja na velikom platnu u protekloj godini.

Uoči svečanosti dodjele najvažnijih filmskih nagrada Oscar dodijeljene su Zlatne maline za najgora ostvarenja na velikom platnu u protekloj godini.

Uoči dodjele Oscara, najvažnijih filmskih nagrada u povijesti sedme umjetnosti, tradicionalno se dodjeljuju i Zlatne maline - za najgora ostvarenja na velikom platnu u protekloj godini. Utemeljili su ih 1980. diplomanti filmske škole UCLA te veterani filmske industrije John J. B. Wilson i Mo Murphy, a pravo glasa ima više od tisuću sto članova udruženja iz Sjedinjenih Država.

Najgorim glumcem u sporednoj ulozi ove je godine proglašen holivudski veteran i glumačka legenda Tom Hanks za ulogu Pukovnika Parkera, Elvisovog menadžera u biografskom filmu o pokojnom kralju rock‘n‘rolla. Nominiran je zbog neobičnog naglaska i maske od lateksa kojom su mu autori filma lice prilagodili zahtjevima uloge, što se pokazalo katastrofalnom kombinacijom.

image

Ana de Armas

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Na dodjelama je apsolutno trijumfirala druga biografska drama "Plavuša" (Blonde) s Anom de Armas u ulozi holivudske ikone Marilyn Monroe koja je osvojila "nagrade" za najgori film i najgori scenarij. U obrazloženju stoji kako se film "gledateljima sviđa još manje nego kritičarima", a usprkos negativnim komentarima, glavna glumica Ana de Armas, koja je utjelovila lik Marilyn Monroe, dobila je nominaciju u kategoriji najbolje glavne glumice na ovogodišnjim Oscarima. Više puta je prozvana jedinom svijetlom točkom filma zbog fizičke sličnosti s Marilyn te zbog svojih glumačkih sposobnosti.

image

Jared Leto

GEOFFROY VAN DER HASSELT AFP

Nizu slavnih imena pridružili su se i genijalac Jared Leto, za glavnu ulogu Michaela Morbiusa, te glumica Adria Arjona za ulogu dr. Martine Bancroft u istom filmu "Morbius". Organizatori su sami sebi dodijelili nagradu za najgoru glumicu zbog nominacije 12-godišnje Ryan Kieru Armstrong, a povukli su je zbog optužbi za maltretiranje maloljetnice.

image

Truman Hanks, producentica Rita Wilson i Tom Hanks na premijeri filma ‘A Man Called Otto‘

GOYO CONDE/FOR SPE

Tom Hanks je inače bio nominiran i za ulogu Geppetta u filmu "A Man Called Otto" u Disneyjevom remakeu priče o Pinocchiju.

image

Michelle Yeoh i Ana De Armas na dodjeli Zlatnih globusa

EARL GIBSON III/SHUTTERSTOCK EARL GIBSON III/SHUTTERSTOCK
Linker
26. travanj 2024 18:15