NEOČEKIVANI SCENARIJ

Bila im je kućna prijateljica... Gillian Anderson šokirana izdajom prijateljice i bivšeg partnera

Glumica je teško podnijela vijest da se njezin donedavni partner Peter Morgan viđa s njihovom zajedničkom prijateljicom, producenticom Jemimom Khan.

Samo mjesec dana nakon što je objavljen prekid četverogodišnje veze glumice Gillian Anderson (52) i nagrađivanog scenarista Petera Morgana (57), jednog od omiljenih parova u Velikoj Britaniji, mediji javljaju kako Peter ima novu ljubav. Riječ je o britanskoj producentici Jemimi Khan (46), javnosti poznatoj i po vezama s glumcima Hughom Grantom i Russellom Brandom te brakom s današnjim pakistanskim premijerom Imranom Khanom.

Kako je Jemima inače Gillianina dugogodišnja prijateljica, ne čudi šok kojeg je glumica doživjela kada je čula da je par vezu započeo oko Nove godine te da je Jemima već i uselila kod Petera. Sve do ovih saznanja pisalo se kako su prekidu Gillian i Petera kumovale brojne obaveze, ali da svakako ostaju prijatelji. Čini se da to ipak neće ostati tako, jer je Gillian navodno vrlo uznemirena brzinom kojom je nova žena ušla u život njezina bivšeg partnera.

Ljubavni krah usred uspjeha karijere! Gillian Anderson prekinula vezu s tvorcem hit serije

image
Jemima Khan bila je kućna prijateljica para pa je Gillian vezu nje i Petera Morgana doživjela kao dvostruku izdaju.
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Naime, ovaj je slavni trojac prijateljevao godinama i zajedno pohađao brojne evente. Radili su i na popularnoj Netflixovoj seriji 'Kruna'; Peter je kreator serije, Jemima producentica, a Gillian u četvrtoj sezoni glumi britansku premijerku Margaret Thatcher.

Još otkako se 90-ih pojavila u ulozi detektivke Dane Scully u seriji 'Dosjei X', Gillian Anderson ne prestaje oduševljavati glumačkim talentom. Bila je tako detektivka Stella Gibson u seriji 'Pad', a potom i seksualna terapeutkinja Jean Milburn u seriji 'Sex Education'. Nakon što je dobila ulogu u 'Kruni' s tadašnjim partnerom Peterom dogovorila je da njih dvoje neće raspravljati o njezinoj glumi.

"Zbog vlastitih razuma i dobrobiti veze, imali smo vrlo jasne granice. Ja neću komentirati scenarij, ali on nije smio komentirati moju izvedbu", izjavila je u intervjuu za Harper's Bazaar kada su ju pitali kako je bilo surađivati s Peterom.

Drogirala se, bila ‘drčna i pravi propalitet‘! Gillian Anderson - od buntovnice do jedne od najvećih u svom poslu

image
Gillian Anderson i Peter Morgan prekinuli su nedavno, i to nakon nekoliko godina veze.
EMMA MCINTYRE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Glavnog pisca i autora serije 'Kruna' Gillian je opisivala kao partnera koji joj ostavlja dovoljno prostora za njene profesionalne ambicije, a da pritom ne traži mnogo zauzvrat. Nikada nisu živjeli zajedno.

Gillian je 2014. priznala i da je u mladosti eksperimentirala sa ženama, te da je njena bivša partnerica preminula od raka, no unatoč tome deklarirala se kao heteroseksualka. Majka je kćerke Piper (26) koju je rodila u braku s Clydeom Klotzom, a ima i 14-godišnjeg Oscara i 12-godišnjeg Felixa s bivšim partnerom Markom Griffithsom s kojim je bila u vezi do 2012. godine.

Njena sada bivša prijateljica Jemima također je majka, u braku sa spomenutim pakistanskim premijerom, nekoć popularnim igračem kriketa, dobila je sina Suleimana (24) i Kasima (21). Peter Morgan, pak, iza sebe ima brak s Lilom Schwarzenberg (rođenom kao princeza Anna Carolina Schwarzenberg), s kojom se razveo 2014. godine i dobio petero djece.

Linker
17. travanj 2024 23:29