PONOSNI DJED

Bajkovito vjenčanje u Bijeloj kući: Naomi Biden u vjenčanici Ralpha Laurena poput Grace Kelly!

Odvjetnica Naomi Biden, kći Huntera Bidena i Kathleen Buhle, najstarija unuka Joe Bidena udala se za pravnika Petera Neala.

Unuka Joea Bidena, Naomi Biden vjenčala se u subotu u Bijeloj kući, a taj privatni događaj u obitelji američkog predsjednika i prve dame, bio je zatvoren za medije. Svečanost je održana u južnom krilu Bijele kuće, a odvjetnica Naomi Biden mamila je uzdahe okupljenih u vjenčanici Ralpha Laurena nadahnutoj glumačkom ikonom Grace Kelly. Njezin odabranik je pravnik Peter Neal, s kojim se zaručila prije četiri godine, a rezidencija američkog predsjednika za tu je priliku bila ukrašena girlandama od bijelog cvijeća.

image

Naomi Biden je zablistala u vjenčanici Ralpha Laurena

BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/PROFIMEDIA

Mladenka je starija kći Huntera Bidena, a ime je dobila po djevojčici, kćeri Joea Bidena koja je poginula s majkom u prometnoj nesreći 1972. Američki predsjednik i prva dama bili su domaćini svečanosti, a događaj su osiguravali agenti tajne službe i predsjednikovog osiguranja.

image
ADAM SCHULTZ - WHITE HOUSE VIA C/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

"Uzbuđeni smo i sretni zbog vjenčanja u intimnoj obiteljskoj atmosferi", napisala je mladenka u svojoj posljednjoj objavi na društvenim mrežama uoči vjenčanja, prvog nakon devet godina u Bijeloj kući. Naomi je ušla u povijest kao prvo unuče nekog američkog predsjednika koje se vjenčalo u Bijeloj kući.

Tada su predsjednik Barack Obama i prva dama Michelle Obama bili domaćini vjenčanja svog službenog fotografa Petea Souze i njegove zaručnice Patti Lease u vrtu ruža.

image

Američki predsjednik je na svečanost stigao u limuzini

AL DRAGO/UPI/PROFIMEDIA

U povijesti Bijele kuće samo se jedan aktualni predsjednik oženio u svojoj rezidenciji. Bio je to Grover Cleveland koji se 2. lipnja 1886. u Plavoj sobi vjenčao s Frances Folsom.

image

Vjenčanje je održano na travnjaku južnog krila Bijele kuće

BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/PROFIMEDIA
Linker
16. travanj 2024 08:04