Bilo je neizvjesno

Antonija Mišura Sandrić o drami uoči poroda: ‘Bio mi je to najgori dan u životu!‘

Bivša košarkašica Antonija Mišura Sandrić je u 35. tjednu trudnoće zbog korone završila u bolnici gdje je proživljavala dramu zbog ubrzanih otkucaja bebinog srca, ali zahvaljujući liječnicima Noel je na svijet došao kao zdravo dijete.

Prvih mjesec dana s bebom u kući i za iskusne roditelje može biti priličan izazov pa se na dnevni stres i neprospavane noći pripremila i bivša košarkašica Antonija Mišura Sandrić kad je 27. siječnja rodila drugo dijete. No, pokazalo se da je nepotrebno brinula, jer je njezin sinčić Noel beba kakvu bi svaka mama poželjela. I snimanje za Gloriju, za koju je poznata Šibenčanka ekskluzivno predstavila najnovijeg člana svoje obitelji, prošlo je u idiličnom obiteljskom raspoloženju. Dok su Antonija i njezin suprug Marko te dvogodišnja Tara pozirali i šalili se, maleni je blaženo spavao.

"Nimalo ne pretjerujem kad kažem da je Noel prekrasna beba. Čak je i mirniji od Tare, premda je i ona kao novorođenče bila nezahtjevna. Plače samo kad je gladan, a između obroka spava", ponosna je Antonija, koja je jako zadovoljna i kako joj sinčić napreduje. U prvih mjesec dana dobio je oko jedan kilogram, a već je i prerastao benkicu u kojoj je iz rodilišta došao kući.

"Kad se rodio bio je dug 51 centimetar, a težio je 3610 grama. Porod mi je bio lakši nego s Tarom jer je ona bila krupnija. Trajao je manje od dva sata, a Noela su mi prvi put na grudi naslonili malo prije podne. Zbog problema s povećanom razinom bilirubina, odnosno žuticom, u rodilištu je ostao desetak dana dulje, no sada je sve u najboljem redu", presretna je Antonija, uz koju je na porodu bio i njezin suprug, također bivši košarkaš.

Mlada mama kaže da se i ona brzo oporavila od poroda. I što joj je najvažnije, ne osjeća nikakve posljedice korone koju je preboljela u zadnjim tjednima trudnoće i zbog koje je proživjela pravu dramu. Početkom siječnja, Antonija je, naime, ležala na Covid odjelu u Općoj bolnici Šibenik, a samo zahvaljujući stručnosti i pribranosti liječničkog tima ona i Noel danas nemaju nikakvih trauma.

Čitajte i: Antonija Mišura Sandrić preuredila dječju sobu za drugu bebu: ‘Ovo mi je izlika da napravim malo razmještaja‘

"Taj 3. siječnja, kad sam završila u bolnici s temperaturom iznad 39 celzijevih stupnjeva, bio mi je najgori dan u životu. Pri prvom pregledu Noelovi otkucaji srca su bili alarmantno ubrzani, u jednoj minuti puls mu je bio oko 300, što je dvostruko više od normalnog. Naravno, odmah mi je napravljen test na Covid koji je potvrdio da sam pozitivna", prisjeća se Antonija, koja je i sama posumnjala na koronu. Kad je dan prije dobila temperaturu, znala je da se zarazila jer se nije cijepila protiv covida, a do tada godinama nije bila niti prehlađena. Antonija kaže da se silno prepala kad su joj u bolnici rekli da će je možda morati poroditi.

image

Antoniji s bebom pomaže suprug Marko

SANJA LYDIA KULUŠIĆ

"Kad sam hospitalizirana bila sam u 35. tjednu trudnoće, a dobro znam da prijevremeni porod nosi određen rizik za zdravlje djeteta. Srećom da je bolničko osoblje bili dovoljno iskusno te su prvo odlučili iskušati sve druge opcije. Intravenozno su mi smanjivali temperaturu, a kako je ona padala usporavali su se i Noelovi otkucaji srca. Groznica me tresla još cijeli taj dan, a onda se stanje počelo smirivati. Ležala sam na Covid odjelu za trudnice na kojem sam bila sama. To mi je bila dodatna trauma. Moram zahvaliti osoblju koje se doista trudilo oko mene. Isto kao i u rodilištu", pripovijeda mlada mama, koja je u bolnici ostala tri dana, no posljedice korone je osjećala sve do poroda. Bila je, kaže, toliko onemoćala da bi se jedva ustajala iz kreveta, a posebno ju je mučio kašalj.

Antonija ističe da su joj u šibenskom rodilištu rekli kako postoji mogućnost da je zbog tog kašlja Noela rodila dva tjedna ranije.

image

Zahvaljujući liječnicima Noel je na svijet došao kao
zdravo dijete

SANJA LYDIA KULUŠIĆ

"Termin poroda mi je bio 10. veljače, šest dana nakon rođendana Tare, koju sam inače prenijela nekoliko dana. Najbitnije mi je da ta moja drama nije ostavila nikakve posljedice na Noela", kaže plavokosa Šibenčanka, koja se nije cijepila protiv korone jer je mislila da je dovoljno to što se strogo pridržava epidemioloških mjera. Od Antonijine obitelji covid su imali njezin tata i sestra, no oboje su ga preležali puno prije nje.

image
SANJA LYDIA KULUŠIĆ

"Stvarno sam jako pazila da se ne dovedem u neku rizičnu situaciju. Družila sam se samo s obitelji, a čak je i Tara prestala ići u jaslice. Kad bi izišli u grad, uvijek smo se držali otvorenog prostora. Skupa samnom, koronu su dobili i Marko i Tara. No, oboje su prošli s blagim simptomima tako da je Marko mogao sam brinuti o Tari dok sam ja bila u bolnici", govori Antonija, ističući da se svi i sada pomno čuvaju zbog čega će se Tara u jaslice vratiti tek na proljeće.

Otkako joj se prije dvije godine ostvarila želja o majčinstvu, nekadašnja hrvatska reprezentativka vrijeme ionako najradije provodi kod kuće. Dok je njezin suprug Marko na poslu u Nacionalnom parku Krka, gdje radi od sportske mirovine, ona se zabavlja kuhajući i preuređujući njihov dom. Sama je, kaže, osmislila i uredila kutak za Noela, koji dijeli sobu sa sestricom.

"Tara je sjajno prihvatila bracu. Za sada ne pokazuje nikakve znakove ljubomore. Dapače! Samo bi ga grlila i ljubila", smije se Antonija, dodajući da Noel fizički veoma nalikuje na Taru kad je bila beba.

image

Maleni Noel nije zahtjevna beba, jer još uvijek samo spava i jede

SANJA LYDIA KULUŠIĆ

Antonijin suprug Marko pak tvrdi da oboje sliče njihovoj mami, koja je po mnogima i sada jedna od najljepših Hrvatica.

Čitajte i:Svi mi kažu da je moja slika i prilika!‘ Jednogodišnja kći prekrasne Antonije sve joj više nalikuje

"Tijekom trudnoće sam se udebljala 16 kilograma, koje sam više manje već skinula. I s Tarom sam dobila isto toliko, a sve do te nesretne korone, osjećala sam se super. Nisam imala mučnine i slične tegobe te sam bila puna snage, vesela, poletna, ...", veli proslavljena košarkašica, dodajući da je njezina bila želja da sinčiću nadjenu ime Noel jer joj je Francuska najdraža zemlja još otkako je igrala za tamošnji klub Toulouse. Njezin suprug Marko priznaje da je on u početku htio neko tradicionalnije ime, no nakon Antonijine drame s koronom, oboje se slažu da nisu mogli odabrati prigodnije ime za sina, koje dolazi od latinskog izraza "dan rođenja".

Linker
05. travanj 2024 23:16