VEDRAN PETEH/ CROPIX
TRETMAN

Anđela i Katarina Ramljak: Sestrinska tajna za borbu sa stresom - facelifting bez faceliftinga

Glumica Anđela Ramljak sa sestrom Katarinom odmalena dijeli sve - od intimnih tajni do kozmetike, a u zreloj dobi obje su se oduševile tretmanom koji je na glasu kao ‘facelifting bez faceliftinga‘.

Glumica Anđela Ramljak sa sestrom Katarinom odmalena dijeli sve - od intimnih tajni do kozmetike, a u zreloj dobi obje su se oduševile tretmanom koji je na glasu kao ‘facelifting bez faceliftinga‘.

Ne pristajati na sulude narative o ljepoti i braniti svoje pravo na prirodnost pravi je izazov u današnjem svijetu, no 37-godišnja glumica i dizajnerica Anđela Ramljak i njezina tri godine starija sestra Katarina s njim se sjajno nose. Zdravo samopouzdanje, konstatiraju, ne gradi se na instagramskim filtrima i posjetima estetskom kirurgu već na brizi o sebi i svom mentalnom zdravlju, što uključuje zdravu prehranu, bavljenje sportom, njegu kože te - energetske facelift tretmane i Access Bars. Riječ je o tehnici laganog dodirivanja 32 točke na glavi dok osoba opušteno leži ili sjedi, pri čemu se sav elektromagnetski naboj koji je nastao uslijed misli, emocija i osjećaja otpušta. Ovaj iznimno relaksirajući tretman preporučuje se za eliminaciju stresa i napetosti u tijelu, pomaže kod nesanice, tjeskobe, ali i brojnih drugih tegoba, a pripada nizu Access Consciousness tehnika, što su ih 90-ih godina prošlog stoljeća osmislili Gary Douglas i dr. Dain Heer.

image
VEDRAN PETEH/ CROPIX

Zadatak je tretmana da "izbrišu" negativne misli, ideje, osjećaje i stavove koji utječu na naše opće psihofizičko stanje te da ga unaprijede. Zovu ga i "faceliftingom bez faceliftinga" jer kad iz misli odagnate sve brige koje vas muče - i vaše lice dobije zdraviji sjaj i bolji tonus. U njih se prvo zaljubila Anđela, koja je potom svoju ljubav prenijela sestri. Oduševivši se rezultatima, romanistica i turistička vodičica Katarina odlučila je i sama postati certificirani facilitator Access Consciousness tehnike, zbog čega je provela četiri godine na edukacijama diljem svijeta - u Pragu, Bruxellesu, Beču, Brazilu i Meksiku. Danas ima vlastitu privatnu praksu u centru Zagreba gdje su joj klijenti različiti ljudi, s različitim potrebama, ali i istom željom - da promijene život, odnosno približe se iskustvu sreće koja im se nerijetko čini - daleka.

image
VEDRAN PETEH/ CROPIX

"Tehnika Access Bars je kao da brišete sa svog pretrpanog računala stare dokumente i datoteke koje ga usporavaju - u ovom slučaju to su negativne misli, brige, stres, strahovi", slikovito objašnjava Katarina. Sestre Ramljak povezuje slična ljubav prema zdravlju, duhovnosti, estetici i bavljenju tjelovježbom, a odmalena su iznimno povezane te naglašavaju kako nisu "samo" sestre već i nabolje prijateljice koje su oduvijek najveća podrška jedna drugoj.

"Još kao male uživale smo u zajedničkom igranju, sređivanju i šminkanju, a u tome je Anđela uvijek bila ispred mene i od nje sam ponajviše naučila o modi i stilu. I danas mi je ona glavni izvor informacija o šminkanju i kozmetici. Pravi je talent za pronalaženje kvalitetnih proizvoda i istinska poklonica estetike, bilo da je riječ o make-upu, odijevanju ili uređenju interijera, pa njezinom savjetu uvijek vjerujem", konstatira Katarina.

image

Još kao male uživale su u zajedničkom igranju, sređivanju i šminkanju

PRIVATNI ALBUM

Koliko je Anđela uživala u šminkanju, dokazuje i njezin nadimak iz djetinjstva - Mazalo. Odmalena ju je, kaže, zabavljala ta vrsta kreativnosti, no ni tada ni danas sa šminkom nije voljela pretjerivati. Najviše joj se sviđa neupadljiv make-up i prirodna ljepota bazirana na zdravoj i njegovanoj koži.

"Najbolji beauty savjet koji sam dobila je da "ne prčkam" po licu i da redovito koristim njegujuće maske. Jako mi je važna rutina čišćenja kože i njege lica dva puta dnevno te to nikad ne preskačem", otkriva Anđela.

Osim lijepom kožom, sestre se mogu pohvaliti i dobrom linijom koju održavaju tjelovježbom. Anđela redovito vježba jogu, ponekad dvaput tjedno, a ponekad i po nekoliko puta u danu, ovisno o obavezama i potrebama. Povremeno, dodaje, voli isprobati neki novi sport, a zadnji u nizu bilo je jahanje. I Katarina je veliki fan sporta, od djetinjstva se bavila raznim aktivnostima, a s dvadeset je otkrila svoj favorit - ples.

image
VEDRAN PETEH/ CROPIX

"Ples mi je jedna od najdražih stvari u životu i zapravo totalno nadilazi pojam vježbanja. Ustvari, vježbam da bih mogla bolje plesati. Na ples idem jednom do pet puta tjedno, ovisno o tempu posla i slobodnom vremenu", kaže Katarina.

Obje sestre iznimno paze na zdravu prehranu, smatrajući da se ona najviše odražava na zdravlje kože. A i njihova je beauty rutina slična - bitno im je da temeljito očiste lice, a kad je riječ o šminki, drže se one "manje je više", smatrajući kako su za lijep izgled dovoljni lijepa koža, maskara, ruž i - samopouzdanje.

Linker
28. travanj 2024 00:51