trudnoća već pri kraju

Ana Jelušić Black iz Švicarske otkriva: ‘Veselim se, Nina se neće sjećati vremena bez brata ili sestre‘

U švicarskom domu bivše skijašice sve je spremno za dolazak prinove, kojoj se uz roditelje veseli i starija seka Nina. Za Gloria.hr otkrila je kako je provela trudnoću, zašto ne žele znati spol bebe te kako izgleda život u njihovoj dvojezičnoj obitelji.

Naša bivša skijašica Ana Jelušić Black (34) broji sitno do rođenja drugog djeteta, termin joj je krajem siječnja. Ovog puta ona i suprug Travis Black nisu htjeli saznati spol bebe. U svom domu u Švicarskoj danas su proslavili i drugi rođendan svoje prvorođene kći Nine. U razgovoru za Gloria.hr Ana je otkrila da se cijelu trudnoću jako dobro osjeća.

"Na neki način sam jedna od onih sretnica koje trudnoću relativno dobro podnose. Tako je bilo s Ninom tako je i s novom bebom. Naravno da postaneš sam sebi težak, i neke stvari radiš u limitiranom kapacitetu, ali ne mogu se buniti - puno se krećem. S druge strane nemoguće je biti ne biti aktivan kada si primarni zabavljač jedne vrlo aktivne dvogodišnjakinje", kazala je Ana za Gloria.hr.

Svoju drugu trudnoću proživljava u jeku pandemije koronavirusa, ali kako kaže naša bivša sportašica, a sadašnja uspješna PR savjetnica, ta joj činjenica nije toliko utjecala na život, koliko činjenica da se sada paralelno uz trudnoću brine i za jako živahnu djevojčicu.

image
Ana Jelušić Black sretna je što njena kći također voli prirodu i aktivnosti.
PRIVATNI ALBUM

"S druge strane, ako se može nešto nazvati pozitivno u ovoj pandemiji, nama je donijelo da smo i muž i ja radili od doma. To nam je omogućilo da više vremena provedemo zajedno i da neke dijelove brige oko kuće i Nine podijelimo, što je s jedne strane olakšalo situaciju. S druge strane moram priznati da mi trudnoća nije do sad teško padala... ne mogu se buniti, nije da se osjećam limitiranom ovih proteklih devet mjeseci", ispričala je Ana.

Prinova u obitelji: Ana Jelušić Black nekoliko tjedana od termina, suprug i ona ne žele znati spol bebe

Ono što je posebno zanimljivo, a i rijetkost među budućim roditeljima, je činjenica da Ana i Travis ne žele unaprijed znati spol svog drugog djeteta. Iako je termin krajem siječnja, odnosno beba može doći svaki tren, izdržali su da do sada ne saznaju hoće li dobiti kćer ili sina.

Otkrila zašto ne žele znati spol bebe

"I s prvom trudnoćom bila sam prilično nezainteresirana za spol, ali nekako smo to odlučili saznati na pola trudnoće. Sad, oko ove druge da nam je apsolutno nebitno. Shvatili smo i odgajajući Ninu da odgajati curicu ili dečka nije nikakva razlika - da cure mogu sve, i dečki smiju sve... I tako planiramo odgajati i ovu drugu bebu, u kojem god obliku nam i ona dođe", objasnila je naša uspješna sportašica.

'Mislim da je na kraju krajeva toliko malo iznenađenja ostalo u životu da se veselimo onom trenutku, kada se beba rodi i kad joj konačno damo njen identitet i kad saznamo što je', kazala je Ana Jelušić Black.

A danas, 8. siječnja, buduća velika seka napunila je dvije godine što su u obitelji Jelušić - Black i obilježili. "Mislim da je njoj taj koncept rođendana još uvijek malo mutan. Jutros smo joj pjevali sretan rođendan i čeka je nešto poklona. Ali na kraju kao i svako dijete tih godina, nju više vesele kutija i šareni papir, nego sadržaj", ispričala nam je Ana.

Zaigrana i aktivna Nina zajedno s roditeljima iščekuje dolazak brace ili seke, Ana nam je objasnila kako je djevojčica to prihvatila. "Definitivno ima ideju da joj stiže nekakva beba, ali mislim da je to u njenoj glavi više poput njenih beba s kojima se igra. Da će se moći malo s njom igrati, malo se o njoj brinuti, a onda je staviti negdje u kut i zaboraviti kad joj dosadi. Mislim da će joj možda najveći šok biti kad shvati da nije tako - nova beba će biti vrlo zanimljiva ispočetka, a onda će nas vjerojatno pitati možemo li je negdje spremiti ili vratiti", našalila se naša sugovornica i dodala da je jedna stvar u svemu iznimno raduje.

"Veselim se tome da se Nina neće ni sjećati vremena bez brata ili sestre i nadam se da će se lijepo slagati u budućnosti", kazala je Ana.

image
Ana Jelušić Black u Švicarskoj podiže svoju obitelj.
PRIVATNI ALBUM

U domu hrvatske sportašice i stručnjakinje za PR i kanadskog stručnjaka za marketing govori se nekoliko jezika - u čemu se malena Nina izvrsno snalazi. Kako nam je opisala Ana s njima raste prava mala poliglotkinja.

Ljubav prema aktivnom životu

"Mi smo dvojezično kućanstvo sa trojezičnim djetetom. Travis i ja razgovaramo na engleskom, ja Nini pričam isključivo hrvatski. Njen vrtić je na francuskom tako da ona sad dolazi doma sa raznoraznim francuskim pjesmicama i rečenicama. Pokušavamo se sada tome prilagoditi i uskladiti. Vrlo je zanimljivo vidjeti jednu dvogodišnjakinju koja reovito prevodi, meni i Travisu. Jer će reći nešto meni na hrvatskom, onda pogledati njega i to mu ponoviti na engleskom. Svako toliko se zaigra i počne nešto pjevati na jednom trećem jeziku kojeg mi u kući u principu ne koristimo. Ali mislim da je to sve skupa dugoročno samo pozitivno za nju", ispričala je Ana.

U više je navrata nekadašnja alpska skijašica isticala da joj je kod odgoja djeteta bitno usaditi ljubav prema aktivnosti i kretanju, a ne nužno usmjeravanje prema profesionalnom sportu. U posljednje dvije godine s Ninom, ana i Travis u tome su i uspjeli, no ona to ipak ne bi nazvala sportskim odgojem.

"Mislim da je to borba današnjeg modernog doba da pokušaš svoje dijete odgajati na možda malo starinski način. Da mu glavna zanimacija ne bude tablet ili televizija. I Travis i ja smo jako aktivni i puno vremena provodimo vani, volimo prirodu, volimo biti ne statični doma na kauču. Ninu smo uklopili u takav svoj život, a planiramo i novu bebu. Nije to nekakva velika filozofija, sve se svodi na to da živiš obiteljski život kakav ti odgovara i tome prilagodiš djecu, što i njima to postane normala. Nina je dijete kojem nedostaje kretanje, ako nije barem dva puta negdje vani, počinje ludjeti i osjeti se kako joj fali akcije i aktivnosti i meni je to vrlo drago", zaključila je Ana Jelušić Black.

Linker
18. travanj 2024 07:37