FOX/ PRESS
možda se i dogodi

Ako je vjerovati Simpsonima - a pokazali su da znaju pogoditi budućnost - ovo očekuje Elona Muska

Popularna serija ovog puta se uhvatila kontroverznog investitora Elona Muska i njegovih pothvata...

Popularna serija ovog puta se uhvatila kontroverznog investitora Elona Muska i njegovih pothvata...

Animirana serija Simpsoni koju prate brojne generacije već dugih 35 godina poznata je po tome da često predvidi neke stvari iz budućnosti, među kojima su primjerice pobjeda Donalda Trumpa na američkim izborima, ebola virus, zapleti u seriji "Igra prijestolja", tragična smrt Kobea Bryanta...

Ovog puta pak su se dotakli milijardera Elona Muska te dali svoja predviđanja o raketama SpaceX-a, čiji je CEO, te o društvenoj mreži X, koju smo prije nego je preuzeo vlasništvo znali kao Twitter.

image
ALAIN JOCARD AFP

U četvrtoj epizodi 35. sezone "Thirst Trap: A Corporate Love Story" pratimo mladu direktoricu Persephone koja je napustila fakultet, ali je uspjela u Silicijskoj dolini držeći se filozofije "lažiraj dok ne uspiješ". Persephone, kojoj je glas posudila glumica Elizabeth Banks, šarmira gospodina Burnsa koji financira njezin projekt, ali je i oženi.

Burns svojoj supruzi u jednom trenutku daruje "nešto posebno za rođendan" u obliku kartice.

"Twitter poklon-bon", ona pita naivno da bi joj Burns otkrio da joj je kupio Twitter, cijelu kompaniju.

"Kupio sam je za sitniš jer ju je prethodni vlasnik morao prodati nakon što se njegova samoupravljajuća raketa koja je letjela na Mars zabila u Međunarodnu svemirsku postaju", izgovara Burns, a već u idućoj sceni možemo vidjeti kako par daje intervjuu poznatom novinaru Andrewu Rossu Sorkinu koji implicira kako je Burns naredio da se s Twittera obriše svaki negativan tweet o njegovoj supruzi.

image

Elon Musk s jednim od sinova stigao je na Formula 1 Grand Prix u Teksasu

CHANDAN KHANNA AFP

Podsjetimo, Elon Musk je prije godinu dana kupio društvenu mrežu Twitter, a u prvim danima podijelio je otkaze vodećim direktorima te brojnim radnicima. Velike diskusije izazvalo je i vraćanje profila bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu. Ove godine pak je prepoznatljivi logo plave ptičice i ime, zamijenio slovom X te najavio uvođenje pretplate za korisnike.

Linker
26. travanj 2024 11:53