JEDNA OD RIJETKIH ŽENA

Afganistanska pop-zvijezda izvukla živu glavu: ‘Nakon nekoliko noći koje nikad neću zaboraviti, stigla sam u Dohu‘

Aryana Sayeed žena je koju u Afganistanu znaju kao jednu od najpoznatijih domaćih pjevačica, a cijeli svijet će ju sada pamtiti kao jednu od rijetkih žena koja se uslijed katastrofalne situacije u Afganistanu ipak uspjela spasiti.

Potresne scene iz Afganistana uzdrmale su cijeli svijet, a cijeli narod sada očajnički pokušava pobjeći iz zemlje kako bi spasili živu glavu od radikalnih talibana.

Dok su se u američke evakuacijske avione ukrcali većinom muškarci, najranjivije skupine - žene i djeca ostali su u opasnoj ratnoj zoni. Jedna od rijetkih žena koja se uspjela spasiti je Aryana Sayeed, popularna afganistanska pop-zvijezda koja je fotografijom iz aviona na društvenim mrežama obavijestila pratitelje da je dobro.

"U jednom od svojih nedavnih intervjua rekla sam da ću biti 'posljednji vojnik koji će napustiti domovinu', i to je upravo ono što se i dogodilo", započela je u opisu fotografije Aryana.

"Kao rezultat nedavnih promjena koje su se dogodile, molim se i nadam da će moj prekrasni narod moći živjeti mirno, bez straha od bombaša samoubojica i eksplozija. Moje srce, molitve i misli uvijek će biti s vama", dodala je pjevačica zahvalna na svakoj poruci podrške i molitve svojih pratitelja.

Čitajte i: Potresna ispovijest mlade žene iz Afganistana: ‘Jučer sam bila novinarka, a danas mi je život izbrisan‘

"Osjećam zahvalnost prema svakom od vas zbog lijepih želja i molitvi upućenih jer ste bili zabrinuti zbog moje prisutnosti u Afganistanu, nakon što su mnogi koji su u manjoj opasnosti od mene već napustili zemlju. Dobro sam i živa sam", napisala je.

image
Aryana Sayeed poznata je pop-pjevačica u Afganistanu.
IBL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Nakon nekoliko noći koje nikad neću zaboraviti, stigla sam u Dohu, Katar, a sad čekam eventualni let za Istanbul. Imam toliko priča za podijeliti s vama, moji voljeni. No, zasad, ostanite sigurni i ujedinjeni, voli vas Aryana", dodala je zaključno Aryana koju na Instagramu prati više od milijun ljudi.

Čitajte i: Najopasnija zemlja na svijetu! Naš bloger za dlaku izbjegao talibane - pa upoznao pravi Afganistan

Popularnost je iskoristila upravo kako bi inspirirala žene da slijede svoje snove, kao što ona slijedi ljubav prema glazbi - čak i pod pritiskom prijetnji smrću koje je dobivala direktno od talibana.

S obzirom na činjenicu da je tijekom talibanske vladavine gotovo sva glazba zabranjena u Afganistanu, pjevačice se i dan danas suočavaju s optužbama, no Aryana se srećom uspjela spasiti.

Linker
20. travanj 2024 01:17