oproštajna turneja

2Cellos: ‘Sada je stvarno kraj. Došlo je vrijeme da svatko krene svojim putem‘

Njihova posljednja zajednička turneja promocija je njihova zadnjeg albuma "Dedicated", koji su objavili lanjskog rujna. Odgovorili su i na pitanje je li ovo sigurno posljednja turneja.

Stjepan Hauser i Luka Šulić ovog su vikenda svirali u ljubljanskim Stožicama, a koncerti su bili popunjeni. To ne čudi jer im je ovo oproštajna turneja 2Cellosa, a za Jutarnji list obojica su otkrili kako se osjećaju zbog toga.

"Ova turneja je poput nekakvog našeg posljednjeg velikog slavlja. Nas dvojica se međusobno doista odlično razumijemo, ali došli smo do toga da je vrijeme da svatko krene nekim svojim putem. Možda se zato i tako dobro razumijemo, jer je - kraj", rekao je Luka Šulić, pa će dalje: "Zaključili smo, eto, da je baš ovo pravi trenutak za rastanak."

Hauser dodaje: "Razilazimo se kad smo na vrhuncu. To je pametno. Odlazimo u pravi čas da krenemo u nešto drugo."

image

Luka Šulić i Stjepan Hauser nastupili su ovog vikenda u Sloveniji.

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Turneja, najavljivana kao posljednja zajednička, promocija je njihova zadnjeg albuma "Dedicated", koji su objavili lanjskog rujna.

Puno je slučajeva da turneja, najavljivana kao posljednja zajednička, bude samo jedna u nizu "posljednjih zajedničkih", da se glazbenici ponovo okupe, sviraju skupa. Jesu li sigurni da je ovo "posljednja zajednička"?

"Zasad smo sigurni. Ali, nikada ne znaš što ti život nosi. U ovom trenutku smo ziher", rekao je Šulić.

image

2Cellos na svojoj su oproštajnoj turneji.

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Odgovorili su i na pitanje što je za njih uspjeh.

"Nije, jasno, uspjeh biti okružen novinarima, uspjeh je kad te obožava tvoja publika, kad ti plješću, uspjeh je da ljudi s naših koncerata kući odlaze ispunjeni i sretni. To je uspjeh za mene. Mi smo u pogonu cijeli život, ja od svoje pete, Stjepan od sedme godine. Mi i ne znamo za drugačiji život. Nekima je to možda čudno, ali nama je posve normalno, ovaj tempo i sve obaveze koje sa sobom donosi ovakva karijera", pojasnio je Šulić.

Linker
21. travanj 2024 13:27