MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK
Srebrni pir

25 godina braka jednog od najpopularnijih britanskih parova: Ni preljub nije poljuljao ljubav nogometaša i bivše spajsice

David i Victoria Beckham u četvrt stoljeća zajedničkog života prošli su razne uspone i padove, ali ništa od toga nije ugrozilo njihov odnos. Danas imaju četvero djece, žive na farmi i uživaju u bogatstvu koje i dalje raste...

David i Victoria Beckham u četvrt stoljeća zajedničkog života prošli su razne uspone i padove, ali ništa od toga nije ugrozilo njihov odnos. Danas imaju četvero djece, žive na farmi i uživaju u bogatstvu koje i dalje raste...

Jedan od najpoznatijih parova na svijetu, David i Victoria Beckham, proslavili su 25. godišnjicu braka tako što su ponovili svoj kultni ljubičasti look kojim su te 1999. godine iznenadili i svoje uzvanike i javnost. Iako je u dokumentarcu "Beckham" priznao da ne zna gdje mu je pamet bila, par se više od dva desetljeća nakon pohvalio kako im njihove vjenčane oprave i dalje pristaju kao salivene.

"Pokušavam se sjetiti trenutka u kojem sam odlučio nositi ljubičasto odijelo, i jednostavno ne znam kako se to dogodilo. Mislim da sam jednostavno prepustio Victoriji da preuzme riječ, ali stvarno ne znam što smo mislili", izjavio je David u dokumentarcu koji je objavljen u listopadu prošle godine, a u kojem je par otkrio do tada nepoznate detalje iz svojeg privatnog života.

Njihova romansa započela je 1997. i bila je to ljubav na prvi pogled. David, tadašnja zvijezda Manchester Uniteda, upoznao je Victoriju Adams, članicu svjetski popularne grupe Spice Girls (poznatu i kao Posh Spice), na dobrotvornoj nogometnoj utakmici.

image

Victoria Beckham i David Beckham na snimanju 2007. godine za W Magazine

SHUTTERSTOCK

"Nekoliko mjeseci prije nego smo se upoznali, bio sam s reprezentacijom Engleske u inozemstvu i sjećam se da smo Gary Neville i ja bili u svojoj hotelskoj sobi kada je na televiziji prikazan video spot Spajsica. Mislim da se radilo o pjesmi ‘Say You‘ll Be There‘. Tada sam Garyju pokazao Victoriju i rekao da je to djevojka za mene", otkrio je bivši nogometaš jednom prilikom. Par je neko vrijeme uspio skrivati svoju vezu od medija, ali jednom kada su ih paparazzi uhvatili zajedno i kad je veza postala javna, bili su glavna meta fotografa. Par se zaručio nakon godinu dana veze, a vjenčali su se na vrhuncu svoje popularnosti - 4. srpnja 1999. u raskošnom irskom dvorcu Luttrellstown, četiri mjeseca nakon što su dobili svojeg najstarijeg sina Brooklyna.

image

David i Victoria Beckham sa sinom Brooklynom prije njihovog vjenčanja

PRESS

Za samu ceremoniju vjenčanja, Victoria je nosila spektakularnu vjenčanicu dizajnerice Vere Wang - satensku, klasičnu i elegantnu, dok je David nosio bijelo odijelo. Ipak, za svadbenu proslavu imali su nešto mnogo upečatljivije u planu - odabrali su ljubičaste odjevne kombinacije koje su postale kultnije od samog vjenčanog outfita.

Tri godine nakon vjenčanja par je dobio drugog sina Romea, 2005. rodio im se Cruz, dok su 2011. godine dobili kćer Harper Seven, koja je - kao najmlađa - obiteljska mezimica. Koliko im je njihova četvorka važna pokazali su i sada, kada slave 25. godina braka, jer su u objavi njima posebno poručili da ih neizmjerno vole.

Ipak, u njihovom bračnom životu nije sve bilo idealno, a kao najveći izazov ističe se preseljenje u Španjolsku kada se David 2003. pridružio Real Madridu. To je za obitelj značilo da se moraju preseliti u Madrid, što je Victoria s Brooklynom i Romeom dosta dugo odgađala s obzirom na to da joj je David vijesti o preseljenju javio 12 sati prije nego su trebali biti u Madridu.

image

David i Victoria Beckham na Met Gali 2014. godine

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

"Ako ćemo iskreno, to je vjerojatno period mog života u kojem sam bila zaista nesretna", otkrila je Victoria, a par se u to vrijeme morao nositi i s medijskim napisima da je David nevjeran, što je nogometaš tada demantirao, a par više nikada nije izravno komentirao taj skandal. Ipak, njegova navodna ljubavnica, tadašnja osobna asistentica Rebecca Loos, oglasila se nakon izlaska dokumentarca i poručila da bi "David trebao preuzeti odgovornost".

Nakon katastrofične Španjolske, par se 2007. preselio u Los Angeles nakon što je David potpisao za LA Galaxy, što je izazvalo nevjericu u nogometnom svijetu jer se radilo o američkom klubu daleko ispod njegove lige. Ipak, u Los Angelesu su zaista uživali u bogatom društvenom životu, a Victoria je tada počela raditi na svojem modnom brendu te je godinu nakon na Tjednu mode u New Yorku predstavila svoju prvu kolekciju.

Iako joj nisu davali velike šanse za uspjeh u modnom svijetu jer je "bivša pjevačica i supruga nogometaša", Victoria se danas etablirala kao jedna od cijenjenih dizajnerica, a ponudu je proširila i na make-up. David je nakon Los Angelesa igrao i za Milan te Paris Saint-Germain, da bi se 2013. povukao u igračku mirovinu. Iako se umirovio prije više od desetljeća, David ne miruje. On je svoje ime brendirao još kao nogometaš pa je ostvario mnoge modne suradnje, među kojima je i ona posljednja, iz ove godine, kada je dobio priliku da dizajnira za poznati brend Hugo Boss, a ostao je i u nogometu - suvlasnik je američkog kluba Inter Miami za koji sad igra i Lionel Messi.

image

David i Victoria Beckham na vjenčanju princa Williama i princeze Catherine 2011. godine

OLGA BERMEJO/SHUTTERSTOCK
image

Poznati par nije propustio ni vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle

SHUTTERSTOCK

Zahvaljujući različitim poslovnim projektima, Posh i Becks se mogu pohvaliti zajedničkim bogatstvom od 455 milijuna funti, u kojem uživaju u svojem domu u Cotswoldsu, odnosno na farmi na kojoj David ima svoj vrt, kokoši i pčele, čiji med čak i prodaje pod brendom DBee‘z Sticky Stuff. Par je vrlo utjecajan i na Instagramu gdje imaju milijune pratitelja, a njihova priča s vremenom je mnogima postala inspiracija i simbol uspješnog odnosa u kojem je obitelj na prvom mjestu.

image

Mia Regan, Romeo Beckham, Cruz Beckham, Harper Beckham, David Beckham, Victoria Beckham, Brooklyn Beckham i njegova supruga Nicola Peltz Beckham na premijeri dokumentarnog filma
"Beckham"

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

"Ne znamo kako smo preživjeli 27 godina s obzirom na sve što smo prošli. Ali jesmo i imamo sjajnu obitelj, sjajan posao i sretni smo. Naravno da, kad si s nekim toliko dugo, imaš svoje uspone i padove. Svi ih imaju i svi to znaju. Ali na kraju dana smo bili sretni što imamo jedno drugo u tim trenucima", izjavio je nedavno David u podcastu "SmartLess".

image

David Beckham na odmoru na Sardiniji

COBRA TEAM - CIAOPIX/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
image

David, Victoria i njihov sin Romeo na jahti na Sardiniji

COBRA TEAM - CIAOPIX/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Inače, David i Victoria već nekoliko godina ljetuju u Hrvatskoj, privlačeći pažnju medija i lokalnih stanovnika, a poznato je kako su s luksuznom jahtom posjetili nekoliko popularnih destinacija među kojima su Vis, Hvar,Korčulu, Dubrovnik te otok Lopud. Ove je godine njihova jahta usidrena na Sardiniji gdje cijela obitelj uživa u zajedničkim trenucima i slavlju 25 godina braka koji je opstao unatoč svim usponima i padovima.

Linker
06. rujan 2024 13:42