Getty Images for Turner
Tuga

Preminuo Chadwick Boseman. Bolovao od opake bolesti, a filmove snimao između operacija i kemoterapija

Američki glumac otišao je u dobi od godine. Preminuo je u svom domu u Los Angelesu, okružen svojom obitelji.

Američki glumac Chadwick Boseman, najpoznatiji po ulozi u 'Crnoj panteri', preminuo je od raka u dobi od svega 43 godine. Otišao je u svom domu u Los Angelesu, okružen svojom obitelji. Tragična vijest objavljena je na njegovom profilu na Twitteru. Iako informacija nije tada bila puštena u javnost, Bosemanu je prije četiri godine dijagnosticiran rak debelog crijeva. Otada se ovaj veliki glumac bori s teškom dijagnozom.

HOLLYWOOD, CALIFORNIA - JUNE 06:  (EDITORS NOTE: Image has been shot in black and white. Color version is not available.) Chadwick Boseman attends the 47th AFI Life Achievement Award honoring Denzel Washington at Dolby Theatre on June 06, 2019 in Hollywood, California. (Photo by Rich Fury/Getty Images)
Getty Images
Dijagnozu je dobio prije četiri godine, no informacija je zadržana u krugu najbližih.

Tuguju obožavatelji diljem svijeta

Obožavatelji diljem svijeta su šokirani i izražavaju duboku sućut obitelji. "S nemjerljivom boli javljamo o smrti Chadwicka Bosemana. Chadwicku je dijagnosticiran treći stadij raka debelog crijeva 2016. godina, a on se s njim borio zadnje četiri godine dok je rak prelazio u četvrti stadij. Istinski borac, Chadwick je izdržao sve, i donio vam mnoge filmove koje ste voljeli", priopćila je obitelj putem Twittera, otkrivši da je filmove snimao između brojnih operacija i kemoterapija.

Dijagnozu je dobio kada je bolest bila u trećem stadiju

"Bila je čast njegove karijere oživjeti T’Challu u "Crnoj panteri". Preminuo je u svom domu, uz svoju obitelj i suprugu. Obitelj vam zahvaljuje na ljubavi i molitvama i moli vas za poštovanje privatnosti tijekom ovog teškog vremena", dodali su članovi njegove obitelji.

Tijekom karijere Boseman je utijelovio više bitnih povijesnih osoba važnih za rušenje rasnih barijera u SAD-u, uključujući soul pjevača Jamesa Browna u filmu "Get on Up", suca Vrhovnoh suda SAD-a Thurgooda Marshalla u filmu "Marshall" te prvog afroameričkog profesionalnog igrača bejzbola Jackieja Robinsona u filmu "42".

Kakav čovjek, kakav neizmjeran talent.

Njegovi kolege opraštaju se na društvenim mrežama. Glumac Mark Ruffalo tako je napisao da je ova godina postala još gora zbog gubitka Bosemana. "Brate, bio si jedan od najvećih, a to je bio samo početak", napisao je između ostalog Ruffalo.

Senatorica Kamala Harris, demokratkinja i uzdanica Joea Bidena, oglasila se na društvenim mrežama o odlasku prijatelja, istaknuvši da je njegov život, iako je trajao kratko, napravio razliku. "Srce mi je slomljeno. Moj prijatelj Chadwick Boseman bio je briljantan, dobar i ponizan. Otišao je prerano, ali njegov život je napravio razliku. Šaljem najiskreniju sućut obitelji", poručila je Harris.

Čitajte i:

U tri tjedna izgubio je i sina i kćer: Slomljeni voditelj teško se nosi sa životnim udarcima

Nije mogao skriti tugu, a i Melaniji je bilo teško: Trump se zauvijek oprostio od mlađeg brata

Tužni odlazak televizijskog velikana! Od siromaštva njujorškog Bronxa do kralja ekrana

Skupila je snage da spasi sina, no ne i sebe. Naya je poginula spašavajući svoje dijete

Preminula supruga Johna Travolte: 'Izabrala je svoju bitku voditi daleko od očiju javnosti'

Linker
15. travanj 2024 02:19