NOVA HUMANITARNA AKCIJA

Poznate osobe okupile se oko inicijative #TopliDomZaBanovinu, a možete se priključiti i vi

Iako je Facebook grupa Pomoć Sisku, Petrinji, Glini i okolnim mjestima osnovana prije nepunih mjesec dana, već broji više od 82.000 članova.

Brojne poznate osobe - među kojima pjevač Petar Grašo, bivši košarkaški as Toni Kukoč, TV voditelj Davor Meštrović, glumica Leonora Surian, voditeljica Karmela Vukov-Colić, operna diva Antonela Malis te veslački prvaci Anton i Patrik Lončarić - pridružile su se velikoj humanitarnoj akciji #TopliDomZaBanovinu. Cilj joj je prikupiti financijska sredstva kojima bi navijačima kupili građevinski materijal za izradu privremenih jedinica za stanovanje stradalnicima u potresu, a pokrenuli su je voditelji Facebook grupe Pomoć Sisku, Petrinji, Glini i okolnim mjestima.

Račun akcije je HR1123600003510211825

Grupu je spontano pokrenuo Tomislav Jukić s ciljem da pomogne postradalima, a danas broji više od 82.000 članova. Preko nje se nudi smještaj, voda, hrana, odjeća, usmjeravaju volonteri i šleperi pomoći u najugroženija područja... Jukiću se u međuvremenu u koordiniranju pridružilo još 11 ljudi, među kojima i Ivana Perić, reporterka HRT-ove emisije „Dobro jutro, Hrvatska”.

Akcija traje do početka travnja, a dosad je prikupljen materijal za izgradnju jednog privremenog doma. Osim putem otvorenog računa, novac se prikuplja i putem aukcije na kojoj je već prodana skulptura Hendrixovog mosta izrađena od 600 šibica, a poznati hrvatski kipar Vladimir Herljević donirao je svoju sklupturu Buđenje, čija je početna cijena 3000 eura. Taj novac bio bi dostatan za izgradnju kućica za još dvije obitelji.

U znak podrške, poznati su na društvenim mrežama objavili svoje fotografije s porukom #TopliDomZaBanovinu, te pozivaju sve ljude velikog srca da se pridruže akciji.

#TopliDomZaBanovinu

Linker
20. travanj 2024 11:45