Nježna koža

Poznate mame o svima dobro poznatim situacijama: Dragocjeni savjeti za njegu beba

Marijana Batinić, Nevena Rendeli Vejzović i Mirna Medaković Stepinac progovorile su o brojnim izazovima s kojima se susreću od kada su postale mame.

Izazov roditeljstva od samih početaka nakon rođenja bebe te važnost međusobne podrške, kada je sve lakše, teme su s kojima se svaka majka možepoistovijetiti. Na ‘Becutanovoj radionici za mame’ su se okupile brojne mame, koje su ispričale svoju priču o majčinstvu, s kojim dilemama se susreću kao i brojnim izazovima tijekom roditeljstva.

Voditeljica Marijana Batinić, je uvela posjetitelje u ovu lijepu priču, a sudjelovale su i poznate mame, njezina kolegica Nevena Rendeli Vejzović uz glumicu Mirnu Medaković Stepinac te našu pedijatricu dr. med. Diana Puževski, koja je sa stručnog aspekta i dugogodišnjem iskustvom istaknula brojne savjete s naglaskom kako uživati u svim izazovima roditeljstva s kojima se susrećemo od samih početaka.

Poznate mame o svom iskustvu

Povodom ovog lijepog druženja naše poznate mame, Nevena Rendeli Vejzović i Mirna Medaković Stepinac su dale izjavu: ‘Sudjelovale smo na sada već tradicionalnoj ‘Becutanovoj radionici za mame’ i posebno nas veseli da možemo podijeliti svoja iskustva sa svima ostalim mamama. Jer posebno je važno naglasiti važnost da osim mame i tate imaju veliku važnost od samih početaka roditeljstva. Vjerujemo da su svi izazovi roditeljstva lakši zajedno. I naravno, vidimo se uskoro na novoj ‘Becutanovoj radionici.’

Nježna i osjetljiva bebina koža

Ugledna pedijatrica Diana Puževski, dr.med. je stavila naglasak na njegu kože i dala dragocjene savjete. "Važnost zaštite pelenske regije moramo promatrati sa aspekta dolaska novog člana u obitelj koji izaziva veliko veselje ali i zabrinutost da li smo sposobni njegovati ga pravilno tj. kako ćemo startati u našem roditeljstvu. Sve pripreme i nabava vlažnih maramica, zaštitnih maski i krema za pelensku regiju čini nas sigurnim, ali se u prirodi ne događa sve kako smo mi zamislili", kazala je stručnjakinja i nastavila.

"Velik broj stolica s jedne strane, kao posljedica nezrelosti probavnog trakta uz istovremenom vrlo nježnu kožu u pelenskoj regiji može rezultirati peleskim osipom. Pravilna njega, često redovito mijenjanje pelena s posebnim naglaskom na toaletu pregiba kože u kojima se zadržava pelenski sadržaj može olakšati prvi dane i učiniti roditelja sigurnijim a bebu zadovoljnom i opuštenom", kazala je dr. Puževski.

Mirna, Marijana i Nevena u razgovoru s cijenjenom pedijatricom

"Sunce kao izvor života i bebama neophodnog D-vitamina omogućuju pravilan rast djeteta ali nježna dječja koža posebno je osjetljiva izlaganju ultravioletnim zrakama i treba je zažtiti. Prema svjetskim smjernicama prvih 6. mjeseci djetetova života, dijete treba poštedjeti izlaganju sunca a nakon toga ne izlagati ga u periodu između 11 i 17 sati. Redovito korištenje zaštitnih sredstava koje se nalaze na tržištu a nanose se i više puta dnevno, kod svakog izlaska iz kuće a u cilju prevencije trajnih oštećenja kože", zaključila je liječnica.

Becutan linija proizvoda namijenjena je njezi bebine i dječje kože, prepoznatljiva i sa izgrađenim identitetom na hrvatskom tržištu. Više od 40 godina povjerenja i tradicije branda Becutan, prenose se s generacije na generaciju, a pritom se može istaknuti upravo njena besprijekorna kvaliteta. Formulacija svih proizvoda napravljena je po unikatnoj recepturi. Izrazito je blaga i nježna, štiti i njeguje kožu, a pritom doprinosi i jačanju njezine zaštitne funkcije. Jedna od osnovnih karakteristika Becutan proizvoda je neutralna pH vrijednost, prilagođena vrijednostima zdrave dječje kože.

Pročitajte i:

Poznati roditelji u šopingu u novom Baby Centru, najvećoj dječjoj trgovini u Hrvatskoj!

Stigle nove Lunilou vestice, kapice i čarapice od bio pamuka i vlakana bambusa

Mama Market jedinstvena je online platforma s proizvodima za djecu koje izrađuju kreativne majke

Linker
18. travanj 2024 11:25