SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia
"Možemo"

Politička platforma s najviše holivudskih prijateljstava! Nakon Pamele Anderson, podržala ih Jane Fonda

Aktivistica i feministica Jane Fonda dala je podršku platformi 'Možemo', a posebno Radi Borić koju, kaže - obožava.

"Hrvatska po prvi put u povijesti može imati zeleno-lijevu koaliciju u parlamentu, imati ljude koji su se kao aktivisti dokazali u borbi za javni interes i ljudska prava. Žene, manjine, LGBTQ osobe, migrantske zajednice - svi bi bili zastupljeni. Po prvi put, Hrvatska može glasati za feministkinje. Naprijed, Rada! Volim Radu! Glasajte za listu broj 3! Možemo!", riječi su legendarne glumice i oskarovke Jane Fonde koja je dala javnu podršku političkoj platformi "Možemo" i hrvatskoj aktivistici, znanstvenici i feministici Radi Borić.

Gorljiva aktivistica za prava manjina i zaštitu okoliša

Ne čudi što je Jane Fonda osjetila potrebu da podrži zeleno-lijevu koaliciju jer su teme kojima se, između ostalog, bavi politička platforma "Možemo" iste one za kojima je svoj život i javno djelovanje posvetila ova živuća ikona. Fonda je gorljiva aktivistica za prava manjina i zaštitu okoliša, dapače, nekoliko je puta privođena zbog prosvjedovanja protiv političara koji ne čine dovoljno da zaštite okoliš i spriječe klimatske promjene. Još kasnih 60-ih godina prošlog stoljeća Fonda je shvatila da se za ugrožene skupine društva treba glasno boriti pa je pucala od ponosa kada su je nedavno zbog prosvjeda uhitili u društvu njezine unuke Vive Vadim.

Baš nije imala sreće s muškarcima: Razvodila se tri puta, ali nikad nije odustala od ljubavi

Podrška prošle godine stigla i od Pamele Anderson: 'Riječ puna nade'

Iz političke platforme su oduševljeni podrškom koju im je pružila velika glumica, no nije to jedina celebrity podrška koja im je stigla. Prije godinu dana, dobili su podršku od Pamele Anderson, koja se također aktivno bavi pitanjima klimatskih promjena. Podrška od Pamele stigla je uoči izbora za Europski parlament 2019. godine. "Možemo! je hrvatska riječ puna nade", napisala je Pamela Anderson koja nam je preko svog Twittera dala podršku za EU izbore. Sretni smo što je stiglo vrijeme da se aktivisti za klimatsku pravdu prepoznaju globalno. Zajedno smo jači! Hvala, Pamela Anderson!", napisali su u svibnju prošle godine na društvenim mrežama iz tog političkog pokreta.

Ekskluzivno! Ivana i Mile Kekin o odluci koja je promijenila sve: 'Sad je pravi trenutak!'

Slavna imena uz političku platformu koja zaziva promjene

Inače, niz je proslavljenih hrvatskih imena iz svijeta umjetnosti i glazbe podržalo "Možemo". Mile Kekin odlučio se sa suprugom ući u politiku baš putem ove platforme, aktivno su se u politiku uključili glumac Vilim Matula te glumica i aktivistica Urša Raukar, a s njima u borbu za bolju Hrvatsku ide i nekadašnja pjevačica Magazina Ljiljana Nikolovska. Nikolovska se iz Amerike, a preko 'Radničke fronte' i unutar platforme 'Možemo', odlučila politički aktivirati.

Čitajte i:

Ovo nitko nije očekivao: Mile Kekin i njegova supruga Ivana ulaze u politiku i žele promjenu

I Jane Fonda daje svoj doprinos: Trenirke s njezinim potpisom pomoći će najugroženijima

Jane Fonda se za uhićenje sredila kao za crveni tepih : 'Ti si naša junakinja!'

Linker
15. travanj 2024 05:09