Jennifer Aniston i Brad Pitt
 Getty Images for Turner
s naših društevnih mreža

Pitali smo vas biste li oprostili nevjeru: Zanimljivi su razlozi zbog kojih biste prešli preko toga

Susret Brada Pitta i Jennifer Aniston na dodjeli glumačkih SAG nagrada, doslovno je zapalio internet. Svi imaju mišljenje o mogućnosti da se njih dvoje pomire, mediji su se raspisali, a komentari i rasprave na društvenim mrežama razbuktali.

Jedan od tri najčešća razloga za prekid veze - prevara - često je tema razgovora (čak i kad niste u trokutu Aniston - Pitt - Jolie), jer je vrlo često i primjer slučaja kad voljnom racionalizacijom osobe, unatoč činu prevare, odlučuju ostati u vezi. Također, često smo skloni osuđivat one koji 'oproste', čak bih se usudila reći - skloni smo ih osuđivati jednako kao i osobe koje prevare.

'Glupača! Vratila mu se nakon što ju je prevario' rečenica koju često možemo čuti u takvim razgovorima. 'Vratila mu se nakon što je on spavao s drugom'. 'Gdje joj je ponos?' - samo su neke od izjava koje slijede. Pa čini se kako ništa plemenito nema u oprostu preljuba, samo 'glupost'. No, je li to uistinu tako?

Jelena Viljevac / Instagram
Anketa o Jennifer Aniston i Bradu Pittu

Zanimalo nas je što vi mislite i kakva su vaša iskustva. I iako je statistika presudila u koristi onih koji ne bi oprostili nevjeru (81% na Instagramu i 72% na Facebooku), svoj odgovor dali su nam oni koji bi oprostili i naveli neke od razloga:

Oprostila bih zbog djece.

Oprostila sam prevaru jer je on dobar otac.

Mislim da je vjernost je precijenjena. Svi varaju, makar emocionalno.

Jednom bih oprostila, ali više puta ne.

Oprostila sam zato jer je moj muž najbolja osoba koju poznajem.

Oprostila sam jer sam i ja njega prevarila.

Oprostila bih jer ga volim.

Jelena Viljevac / Instagram
Anketa o Jennifer Aniston i Bradu Pittu

Čitajući vaše odgovore koji se mahom ponavljaju u ovom kontekstu, ipak bih rekla kako u oprostu preljuba ima nešto plemenito i iznad ponosa. I najčešće su to djeca, međutim, ostaje pitanje u kakav odnos se brak ili veza pretvaraju nakon toga. Kako nastaviti kada fundamentalno pitanje svakog odnosa - povjerenje - više nije prisutno? Terapeuti tvrde kako se to povjerenje može vratiti i kako se definitivno treba zaslužiti: bilo da je to omogućavanje pristupa prevarenom partneru i mogućnost da provjerava poruke, mailove, društvene mreže ili da to budu neke druge potvrde odanosti i povjerenja, subjektivnog karaktera (poput toga da od partnera tražite da se odrekne ženskih prijateljica ili prijatelja, da ne izlazi bez vas i sl.)

Ukratko, sve se pretvara u igru detektiva. Provjeravanje svakog koraka partnera da bi veza mogla opstati i nastaviti normalnim tokom. Mogu samo zamisliti koliko energije to zahtjeva, ali 'zbog djece…', rekli ste.

No, vratimo se na temu s početka i interneta koji je 'izgorio' nakon zajedničkih fotografija slavnog (bivšeg) para. 'Bi li se Brad Pitt i Jennifer Aniston trebali pomiriti nakon njegovog navodnog preljuba?' pitali smo vas na našim društvenim mrežama i čak 67% odgovorilo je 'da', a komentari su bili mahom pozitivni. Čini se kako su bivši supružnici probudili romantiku u svima nama. Romantiku koja možda graniči s glupošću? Po nekima definitivno. Ali postoje oni koji ne prestaju vjerovati u bajke. Bajke da se on MOŽE PROMIJENITI i bajke da nakon prevare možda slijedi onaj happy end koji nekima treba više nego drugima (zbog djece…).

Jelena Viljevac / Instagram
Anketa o Jennifer Aniston i Bradu Pittu

Osobno, ipak mi je najdraža fotografija u kojoj se ona lagano okreće i odlazi od njega, dok ju on drži za ruku… Ona onako zgodna u svojim pedesetima, fit, u svom filmu i s nagradom u ruci. Too little too late, nadam se da si Aniston misli dok odlazi jer u svoj toj igri detektiva ne smije izostati dostojanstvo osobe. Happy end nije onaj u kojemu se on promijenio, happy end je onaj u kojemu svatko na kraju dobije što je zaslužio.

Pratite nas na našim društvenim mrežama i sudjelujte u komentiranju aktualnih događanja:

Facebook

Instagram

Linker
18. travanj 2024 23:10