ZAŽMIRI I ZAŽELI

Ovih blagdana poklonite empatiju, sreću i radost onima kojima su najviše potrebni

Godina se polako bliži kraju, a svi se možemo složiti da je bila zaista izazovna.

Planovi o putovanjima su se izjalovili, poslovne situacije su se promijenila, većini nas su modne kombinacije zamijenile trenirke, a odlasci na kave i zabave su stavljeni na čekanje. Ali, kada stavimo sa strane te male užitke koji čine svakodnevicu, ne možemo i ne smijemo zanemariti da nam je ova godina bila i odlična učiteljica.

image
FOTOGRAFIJE: KERKEZ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Shvatili smo da nam je potrebno malo, a onaj najbitniji faktor koji želimo sebi i svojim najdražima je postao – zdravlje. I baš u cijeloj ovoj izazovnosti, shvatili smo koliko su skromnost i empatija važni faktori sretnog i ispunjenog života. Stoga, ne očajavajte nad situacijom, nego je prigrlite kao odlično iskustvo koje nas može formirati u bolje ljude.

Blagdani će ove godine proći u puno skromnijem izdanju, ali nemojte zaboraviti na one kojima su svaki blagdani izazovni. Stara poslovica kaže da se radost množi kada se dijeli, a važnost topline blagdana i nesebičnog darivanja prepoznao je i poznati brend Vichy u svojoj humanitarnoj akciji pod nazivom „Zažmiri i zaželi“.

image
FOTOGRAFIJE: PETKEVICH-SOCHNOVA

Akcija traje od 16. do 23. prosinca te u tom periodu Vichy omogućava svim kupcima 20% popusta na kompletan Vichy asortiman za njegu lica. Od svakog prodanog proizvoda, donacija od 10 kuna će podržati UNICEF-ove programe za podršku djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima. Cilj je poboljšati životne uvjete djece s teškoćama u razvoju i osigurati da svako dijete s teškoćama u razvoju u Hrvatskoj ima jednake mogućnosti za kvalitetnu skrb, obrazovanje i zaštitu. Sredstva prikupljena kampanjom UNICEF će ulagati u osiguravanje terapija, opreme i stručne podrške iz područja rane intervencije za djecu s teškoćama i njihove obitelji.

Prema podacima koje nudi UNICEF, u Hrvatskoj se svake godine rodi oko četiri tisuće djece koja su u riziku od razvojnih odstupanja, a prema podacima HZZO-a, u Hrvatskoj živi 32 101 dijete s invaliditetom i većim teškoćama u razvoju. Kako bi im se djeci osigurala rana intervencija koja će pravovremeno pomoći njima i njihovim obiteljima, iznimno je važna dostupnost stručnih usluga. Primarne nositeljice brige za djecu najčešće su majke i stoga ova hvalevrijedna akcija pomaže upravo njima. Zato, ove godine pri kupovini poklona odaberite najbolje od preparativne kozmetike Vichy, a kupovinu možete obaviti u Gradskoj ljekarni Zagreb.

image
FOTOGRAFIJE:

Sudjelovanje u ovoj akciji nije jedino što možete napraviti ovih blagdana. S obzirom na to da vrijeme više ne možemo provoditi po kafićima i druženjima, ako još niste, sada je idealna prilika da napravite makeover svog ormara. Posvetite se napokon razvrstavanju robe koju zaista namjeravate i želite nositi i maknite sve ono što već godinama stoji na vješalicama. Vjerujte nam, ako neki komad niste stavili na sebe više od dvije godine, iznimno je malena vjerojatnost da ćete ga ubrzo početi nositi.

image
FOTOGRAFIJE: MASSONSTOCK GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Odjeća koju su djeca prerasla, ali i igračke s kojima se više ne služe, slikovnice i knjige - sve su to stvari koje svaka veća obitelj ima u svom domu. A umjesto da sakupljaju prašinu u kartonskim kutijama, vrijeme je da im udahnete novi život i namijenite nove uloge!

Realnost je takva da postoji velik broj obitelji koje nemaju osnovne uvjete, a možete im pomoći već samom donacijom odjeće. Kada odete u kupovinu namirnica, uzmite više istih proizvoda i donirajte ih. Svi zaslužuju imati radostan Božić, a zašto baš vi ne biste postali asistent Djeda Božićnjaka i nekom uljepšali blagdane?

image
FOTOGRAFIJE: MIXETTO GETTY IMAGES

Donacije odjeće i obuće možete ostaviti u brojnim centrima koji se bave upravo ovakvim dobrotvornim radom, a sve što trebate je proguglati koje su glavne u vašem gradu. Također, društvene mreže su odlična platforma. Postoje brojne grupe koje će vas uputiti na potrebite i točne informacije što im je potrebno. Od dječjih igračaka i robe, namirnica i higijenskih potrepština, pa sve do umirovljenika koji samo žele komunicirati s nekim izvan domova u kojima su smješteni.

Učinite ove blagdane posebnima i uljepšajte ih onima kojima je božićna čarolija itekako potrebna. Sve najbolje!

image
Hanza media
FOTOGRAFIJE:

Linker
18. travanj 2024 12:56