Brončane!

Okrunjene kraljice rukometa: Pogledajte kako su naše rukometašice primile odličja i slavile u Danskoj

Od potpunih autsajderica do najveće senzacije i trona, naše su sportašice pomele Europsko prvenstvo. To su isto tako energično i proslavile.

Djevojke, velike sportašice, upisale su se u povijest hrvatskog i europskog sporta. Hrvatska ženska rukometna reprezentacija senzacionalno je osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj - pobijedivši domaćina sa 25:19 (11:11).

image
Okrunjene rukometašice dolaze po medalje.
GLORIA

Na ovaj su turnir došle kao potpune autsajderice, nikada u povijesti naše rukometašice nisu osvojile medalju na nekim velikim natejcanjima. Do sad. A nakon niza senzacionalnih pobjeda, uspjele su stati na tron - osvojivši treće mjesto. Rukometašice nisu mogle sakriti suze, ponos, sreću.

image
Naše rukometašice veselje nisu mogle skriti.
GLORIA

Večer puna emocija

Plakale su već na davanju izjava nakon utakmice. Slavile su i pjevale i u svlačionici, a ništa manje veselo i svečano nije bilo na dodjeli medalja.

image
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija
GLORIA

S krunama na glavi - kako i priliči velikom sportskom čudu - izašle su u praznu dvoranu i primile svoje medalje. Snimke i fotografije pjesme i veselja dijelimo uz još jednom - čestitke hrvatskim rukometašicama!

image
Bronca za Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju
GLORIA

Hrvatsko čudo: Čestitke najuspješnijim domaćim rukometašicama, pogledajte kako slave

Na putu do bronce odabranice izbornika Nenada Šoštarića upisale su šest pobjeda (Mađarska, Nizozemska, Srbija, Rumunjska, Njemačka, Danska), te upisale samo poraze od finalistica Norveške i Francuske. Samim ulaskom u polufinale naše su rukometašice izborile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. na kojem nisu sudjelovale od 2011.

Linker
18. travanj 2024 00:45