Leona Paraminski
 Damjan Tadić / Hanza Media
Izvanredno djelo

NOVI KANAL, NOVI TV HIT Konačno ćemo moći gledati seriju zbog koje je Goran Bogdan završio u skandalu, a Paraminski 'potegla' iz Amerike

'Senke nad Balkanom' uskoro će se moći gledati i u Hrvatskoj. Serija je to koja je podigla puno prašine u regiji, a zbog nje je i Goran Bogdan završio u nenamjernom skandalu.

Izvanredne 'Senke nad Balkanom' Dragana Bjelogrlića uskoro će moći gledati i hrvatska publika. Veliki uradak nije se prikazivao u Hrvatskoj, no domaća publika uskoro bi mogla pogledati taj hit, i to na RTL Adriji. RTL Hrvatska pokreće, naime, specijalizirani kanal koji će se naći u ponudi kabelskih operatera od 24. veljače 2020. godine.

RTL Adria donijet će na kanalu, kako su priopćili, premium televizijske sadržaje i klasike, a među njima je i spomenuta serija koja je ocijenjena jednom od najboljih na ovim prostorima. Serija prikazuje kraj dvadesetih godina prošlog stoljeća u Beograd i na Balkanu, prožeta je povijesnim činjenicama i fikcijom, a prikazuje istragu niz misterioznih ubojstava koje povezuju krupni kapital, visoku politiku i lokalne interese. Bjelogrlić igra glavnu ulogu, a u impresivnoj postavi našli su se i Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Bojan Navojec, Žarko Laušević te Goran Bogdan.

Bogdan igra jednu od najvažnijih uloga u seriji, a u drugoj sezoni ekipi se pridružila i Leona Paraminski.

Zagreb, 010419.
Trg bana Josipa Jelacica.
Hrvatska glumica Leona Paraminski nakon boravka u Americi ponovno je u Zagrebu.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / Hanza Media
Leona Paraminski

Ne krije oduševljenje

Oduševljena je bila kada joj je stigla ponuda da odigra ulogu Marije Oršić. U intervjuu za beogradske Novosti nedavno je otkrila da se oduševila kada su je pozvali. 'Je**no! To mi je bila prva pomisao! Naravno, bila sam jako uzbuđena i bilo mi je jako drago. I sama sam bila fan serije pa je time uzbuđenje bilo veće, kao i očekivanja', otkrila je domaća glumica i dodala da je bilo lijepo zaigrati tako moćnu i tešku ulogu.

'Dala sam se toj ulozi, jer kada glumim kod mene nema sredine, pokušavam živjeti u svakom kadru, ponekad imam osjećaj da igram kao da je pitanje života ili smrti, kao da ništa drugo ne postoji, što često stvara preveliki napor, ali ne znam drugačije i ne mogu protiv sebe. Kako bi rekao moj prijatelj Mima Karadžić: 'Tako je, pa je tako!', dodala je Paraminski.

 Zagreb, 151019.
 Teslina.
Glumac Goran Bogdan u svom restoranu Theatrium.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / Hanza Media
Goran Bogdan

Izjava koja je 'podigla prašinu'

Svojedobno je serija digla prašinu u Hrvatskoj, a ulje na vatru dodao je izjavom i Goran Bogdan. Ne namjerno, doduše, no kada je u javnosti završila njegova izjava tijekom intervjua, a u kojoj komentira činjenicu da se 'Senke nad Balkanom' u Hrvatskoj ne prikazuju, digla se prava bura. 'Ma boli me ku**c za Hrvatsku i za to što serija tamo nije emitirana. Slobodno to napišite', izjavio je Bogdan. Nastavio je pomirljivim tonom i otkrio da se Bjelogrlić 'slomio' kako bi serija bila tako dobra i gledana.

'Obožavam raditi i nijedan trenutak nije mi pao teško na snimanju. Ipak, razumijem Dragana jer je njemu stvarno bilo najteže. On se slomio kako bi serija bila ovako dobra i gledana', zaključio je između ostalog Bogdan o seriji koja je izazvala veliko oduševljenje gdje god je prikazana.

Linker
05. travanj 2024 02:40