Robert Gašpert
Svi možemo pomoći

Novac prikupljen na ovogodišnjem projektu 'Pink Ribbon' namijenjen je za Petrovu bolnicu

Udruga P.I.N.K. life, zajedno s partnerima, predstavila je plan obilježavanja mjeseca listopada, poznatog i kao mjeseca borbe protiv raka dojke.

Povodom početka ružičastog listopada, mjeseca borbe protiv raka dojke, Udruga P.I.N.K. life, zajedno s vodećim lancem drogerija dm i domaćim lifestyle tjednikom, predstavila aktivnosti ovogodišnjeg projekta PINK RIBBON. Cilj ovoga projekta prikupiti je sredstva za Petrovu bolnicu, točnije za kupovinu histeroskopa i daljnje aktivnosti i rad Udruge P.I.N.K. life.

U priču će se moći uključiti i građani koji ciljanom kupovinom određenih proizvoda doprinose skupljanju sredstava.

Naime, tijekom cijelog listopada, u prodavaonicama dm-a diljem zemlje građani će pronaći posebno označene proizvode, a za svaki prodani proizvod dm će donirati jednu kunu za prethodno spomenuti cilj.

Što ovaj projekt znači za Udrugu objasnila je predsjednica P.I.N.K. life-a Nives Moric: "Projekt Pink Ribbon od velike je važnosti za nas jer kroz njega generiramo sredstva potrebna za opremanje bolnica i daljnji rad Udruge tako da konkretno pomažemo oboljele žene i muškarce. Listopad je mjesec prevencije karcinoma dojke i udruga P.I.N.K. life ima pojačane aktivnosti u promociji i poticanju svijesti važnosti redovitih preventivnih pregleda", istaknuvši da je Udruga u četiri godine postojanja osigurala bolnicama u Hrvatskoj donacije u iznosu od 550 tisuća kuna, što je za jednu tako malu udrugu veliki uspjeh.

Zagreb, 1. listopada 2020., Verde - Pressica povodom nadolazeceg ''sStory Pink'' projekta.
Zrinka Verzotti, Zrinka Rendic Miocevic, Nives Moric, Ivan Horvat i Iva Leko
Photo: Robert Gaspert
Robert Gašpert
Zrinka Verzotti, Zrinka Rendić Miočević, Nives Moric, Ivan Horvat i Iva Leko.

U sklopu prošlogodišnjeg projekta "Pink Ribbon", dm i partneri udruzi P.I.N.K. life osigurali su donaciju vrijednu 68.013 kuna koja je Općoj bolnici Dubrovnik omogućila opremanje kirurške sale u kojoj se operiraju onkološki bolesnici. Ove godine, dm će u projektu sudjelovati s odabranim proizvodima dm marki alverde i Balea, a projektu su se pridružili i dm-ovi partneri Melem, Olival, Biobaza, Neva 1918, Nacomi, Dove, Love Beauty and Planet i Bionsen.

"Odluka je bila poprilično jednostavna, priključiti se i ove godine udruzi P.I.N.K. life i obojati listopad u rozo. Odaziv je ove godine još bolji i zbog toga smo jako sretni", izjavio je Ivan Horvat, manager marketinga i odnosa s javnošću u dm-u, napomenuvši kako su zadovoljni projektom i uspjehom koji su polučili prošle godine, te da su se rado istoj inicijativi odazvali i ove godine.

Doktorica Zrinka Rendić Miočević, dr. med., specijalist radioterapije i onkologije te Zrinka Verzotti, dr. med., specijalist psihijatar, bile su također jedne od sudionica konferencije te su svojim izjavama objasnile s kojim se preprekama svakodnevno nose oboljele žene, kao i važnost psihološkog aspekta u cijeloj priči.

"Sve smo bolji u dijagnostici jer tumore otkrivamo sve ranije, a uz to imamo i sve bolje terapijske metode. No, ne možemo poreći da svake godine broj oboljelih žena raste. To znači da žene ne paze dovoljno na vlastito zdravlje i na rizike koji utječu na pojavu raka dojke. Jako je bitno educirati stanovništvo da paze na zdravlje", rekla je Zrinka Rendić Miočević.

Ova akcija biti će obilježena i prezentirana i na događanju koji će se održati u subotu, 10. listopada 2020. na dvije lokacij:

- na zagrebačkom Cvjetnom trgu održat će se zabavno edukativni program za sve prolaznike, no u manjem obujmu nego je to bilo prošlih godina, a sve zbog postojećih epidemioloških mjera;

- dok će se revija žena članica Udruge ove godine dislocirali na jedinstvenu lokaciju - krov Hitne pomoći u Radničkoj ulici, a ova revija moći će se direktno pratiti online.


Udruga Pogled iz novog kuta - P.I.N.K. life
okuplja onkološke bolesnike, socijalno ugrožene osobe, zdravstvene djelatnike, volontere, kao i osobe društveno i socijalno osviještene za ovaj problem. Cilj udruge je poboljšati kvalitetu života, socijalnu uključenost i prava pacijenata oboljelih od malignih bolesti, njihovih obitelji i mladih liječenih od malignih bolesti.

Linker
12. travanj 2024 00:16