divno

Nova nada za slomljeni Zagreb! Još jedno vuneno srce na oronuloj fasadi osvanulo s važnom porukom

Neka se slomljena srca napune - unatoč svemu što nas je snašlo, nada uvijek postoji. Poruka je to kojom je umjetnica Ivona Martinčić ponovno oduševila svoje sugrađane.

Vuneno srce na fasadi postalo je vremenom simbol nade nakon razornog potresa u Zagrebu. Nova nada koja se rađa, srce koje će kucati - pojavilo se u ljeto 2019. godine u sklopu ulične intervencije Okolo. Postalo je srce na ranjenoj fasadi simbolom novog života koji se rađa i nastavlja unatoč svemu - potresu, pandemiji i novim životnim okolnostima s kojima se moramo nositi.

Čitajte i: Zagrebu s ljubavlju! Nakon potresa i poplave gradom niču umjetničke instalacije projekta 'Okolo'

Simbol novog života i velike nade

Umjetnica Ivona Martinčić, koja stoji iza srca u centru Zagrebu i djeluje kao Voona.design, ponovno si je dala truda i novo vuneno srce u centru grada postavila na oronuli zid na uglu Varšavske i Frankopanske ulice. Uz poruku "Loading", umjetnica je objavila fotografiju i ovih dana poželjela sretno Valentinovo svim ljudima punih i polupunih srca!

Čitajte i: 'Zagreb - grad koji treba našu ljubav' - izložba koja vjerno prikazuje posljedice potresa dira u srce

Ivona je novim uratkom željela pružiti nadu za sva srca koja su se možda od svega ispraznila i umorila. Unatoč svemu što nas je snašlo, ona će ponovno biti puna i kucat će svom svojom snagom za bilo voljenog grada.

Linker
19. travanj 2024 22:12