Damjan Tadić / Hanza Media
zahvala za maske

Neodoljivi nasljednici Andreja Plenkovića! Njegov kolega objavio novu fotografiju premijerove djece

Slovački premijer Igor Matovič darovao je Andreju Plenkoviću maske koje su izrađene s detaljem hrvatske zastave. Namijenjene su bile djeci našeg premijera pa mu se Andrej zahvalio prigodnom fotografijom.

"Znate li čija su ovo djeca? Ovo su djeca hrvatskog premijera Andreja Plenkovića - Mila i Mario. Danas mi je Andrej posao ovu fotografiju kao zahvalu njegove predivne djece za maske koje su šivane u Bardejovu i na kojima je hrvatska zastava. Predao sam mu ih tijekom summita u Bruxellesu", napisao je na svom službenom Instagramu slovački premijer Igor Matovič.

Uz preslatku fotografije djece premijera Plenkovića, Matovič je naglasio da je ona objavljena uz pristanak roditelja. Inače, slovački premijer također je otac dvoje djece. U braku je s 43-godišnjom Pavlinom, profesoricom matematike koja trenutno vodi poslovno carstvo iz čijeg se vođenja Igor morao povući zbog politike. Roditelji su dvije djevojčice - Rebeke i Klare, s kojima se povremeno Igor zna pohvaliti na društvenim mrežama.

Mario i Mila osvojili su sve simpatije!

Ovog puta, preslatki, zagrljeni Mario i Mila izazvali su niz simpatija kod simpatizera slovačkog premijera i prijatelja Andreja Plenkovića. Osim prijateljstva, premijeri dvaju zemalja dijele i političko usmjerenje desnog centra, iako im priče o dolasku na premijersku funkciju nisu ni slične.

Prije nego što je ušao u svijet politike, Matovič je bio uspješan poduzetnik, plaćao je, kako je rekao, najviši porez u Slovačkoj, a onda je 2007. odlučio medijsko carstvo polako prepustiti svojoj supruzi i krenuti u svijet politike. 2010. je pokrenuo civilnu inicijativu 'Običnih ljudi', a deset godina kasnije dobio je izbore i postao premijer u dobi od 46 godina.

Plenković i Matovič sličnih su godina, usmjerenja i obiteljskih situacija

Isto je toliko imao i Andrej Plenković kada je 2016. postao hrvatski premijer. Drugi mandat dobio je početkom srpnja - i to velikim izbornih uspjehom. Tijekom prvog mandata Plenković je dobio kćerkicu Milu i postao prvi hrvatski premijer koji je tijekom obnašanja te dužnosti postao tata.

Idealno štivo za plažu: Najbolje priče koje svjedoče o skandalima, usponima i padovima najvećih zvijezda

Sin Mario stigao mu je u 2014. godine, a iste te godine vjenčao se s pravnicom Anom Maslać Plenković, s kojom je 2017. potom dobio i djevojčicu. Iako su kao obitelj iznimno privatni pa se gospođa Plenković s djecom rijetkom pojavljuje u javnosti, povremeno premijer objavi pokoju fotografiju njihove djece. Napravio je to i tijekom travnja ove godine, kada je povodom Svjetskog dana knjige premijer objavio fotografiju na kojoj Mili i Mariju čita slikovnicu.

Tijekom predizborne kampanje otkrio je Plenković u neformalnom razgovoru da mu dječica posljednje vrijeme obožavaju 'Ježevu kućicu', a on im je nastoji što češće osobno pročitati prije spavanja.

Čitajte i:

Premijer Plenković napravio presedan! Rijetki prizori iz obiteljskog doma raznježili sve

Najljepše je u tatinom naručju: Andrej Plenković sa sinom u šetnji

Stajling za Vatikan: Ana Maslać Plenković u crnom od glave do pete

Nova Gloria ekskluzivno donosi - Ana Maslać Plenković: Naš susret s Papom

Ljubavna priča premijerskog para okrunjena drugim djetetom

Godinu i pol smo čekali: Drugo pojavljivanje u javnosti supruge premijera Plenkovića

Linker
25. travanj 2024 15:02