Mirna Škrgatić
 Ira Tomić i John Kardum
#Ostajemdoma

Mirna Škrgatić ne izlazi van: 'Sad je bolje ostati doma!'

Glazbenica je svjesna da je ostanak kod kuće odgovorno ponašanje, pa vrijeme doma krati raznim aktivnostima među kojima su i maratonski razgovori s najmilijima.

Mlada kantautorica Mirna Škrgatić iz Rijeke također se pridružila kampanji #ostajemdoma svjesna ozbiljnosti situacije odlučila je izvući najbolje iz samoizolacije. Vježba sviranje klavira, nadoknađuje san i posvećuje se svom zdravlju, a to preporučuje svima i poziva ih da ostanu doma.

Što ćete raditi narednih dana kod kuće?

- Imam puno posla i započetih projekata i ideja na kojima nisam stigla puno raditi, tako da im se sad planiram posvetiti. Već sam krenula pisati neke nove pjesme i melodije, a također ću se uloviti vježbanja klavira koji se trudim naučiti čim bolje svirati. Uz to se bavim tjelovježbom svaki dan, gledam filmove, serije, čitam knjige i koristim ovo vrijeme da se kvalitetno naspavam, odmorim i posvetim sebi i svome zdravlju.

S kim se redovito čujete?

- Redovito pričam s mamom i prijateljicama preko mobitela ili videopoziva. Ti razgovori znaju potrajati satima, ali to je bilo tako i prije izolacije.

Je li vam dosadno i što čine kada jest, kako se animirajte?

- Tu i tamo se dogode momenti dosade u danu jer sam navikla izlaziti van, ići u šetnje, družiti se s ljudima, a kad si zatvoren doma sve se čini nekako monotono. Srećom, uspješno pronalazim nešto što će me zabaviti i zaokupiti, a dani zapravo vrlo brzo prolaze.

Čim se stanje normalizira, i budemo mogli izlaziti, ići ću snimiti nove pjesme u studio, a onda ću izaći na neki dobar koncert.

Što vam najviše nedostaje iz vanjskog svijeta?

- Druženje s prijateljima, kave subotom, grad pun ljudi, večernji izlasci, koncerti, probe s bendom. Zapravo, nedostaje mi puno toga, ali sam svjesna da je sada bolje ostati doma i malo se primiriti dok ova situacija ne prođe.

Čitajte i:

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
19. travanj 2024 17:07