Mate Janković
 Biljana Blivajs / Hanza Media
Obiteljska posla

Mate Janković primio se kuhače u najboljem društvu i poručio: 'Ovo je naša kultura i ljubav'

Poznati chef otkrio je s kim najradije kuha i od koga je naslijedio ljubav prema hrani, kako to izgleda kada se Jankovići susretnu pored štednjaka.

Jedan od naših najpopularnijih chefova Mate Janković aktivan je na kulinarskoj sceni i u doba korone. Tik prije pandemije u Glasgowu je Škote upoznao s hrvatskim delicijama poput crnog rižota i pašticade, radeći na meniju restorana Zinfandel, po povratku u Zagreb završio je u strogoj karanteni. Dok je boravio u stanu, pratitelje na mrežama zabavljao je tako da je dijelio recepte obroka koje je spravljao, a čim je iz karantene mogao izaći udružio se s kolegama chefovima u projektu "Chef kuha doma".

A da mu ljubav prema hrani nije pala s neba, Mate je pokazao u najnovijoj objavi, vještinu kuhanja upijao je od malih nogu.

Obiteljska kultura

"Kuhanje je stvar između oca i sina. Ljubav prema hrani naučio sam preko svojih roditelja. Oboje su odlični kuhari. U mojoj obitelji to je kultura", napisao je Mate uz zajedničku sliku kraj štednjaka s tatom.

Instagram
Jela koja je Mate Janković pripremio s tatom.

Pohvalio se i što su to fino skuhali, odnosno što je tata Janković pripremio, tripice s palentom, pohvalio je Mate tatu. Uz to su napravili i focacciu, jer oni - kako kaže - ne staju s pečenjem.

Pročitajte i:

Linker
23. travanj 2024 12:36