Detalji dom znače

Ljupka Gojić Mikić pokazala dio svog sanjivo uređenog stana

Kako s malo detalja postići wow efekt u životnom prostoru koji ljubomorno čuva od znatiželjne javnosti i vrlo rijetko, ponukana ljepotom trenutka i cvijeća, otkriva na društvenim mrežama

Prigode kada zagrebačka dizajnerica Ljupka Gojić Mikić otkriva kako izgleda njen stan vrlo su rijetke, no odluci da ovaj put to učini na Instagramu, zacijelo je "presudila" vaza s rascvjetalim hortenzijama. Dnevni boravak osnivačice brenda Jolie Petite i njezinog supruga, bivšeg nogometnog reprezentativca, a danas poduzetnika Mihaela Mikića, kao da je obasjalo nježno, ružičasto sunce.

U prostor u kojem se okuplja njezina obitelj, a kojim dominiraju siva i pastelno plava, hortenzije majstorski raspoređene u modroj vazi s cvjetnim uzorkom, savršeno su se uklopile. Dizajnerica je, objavivši fotografiju, o sebi otkrila još koji detalj: obožava finu keramiku i porculan, o čemu svjedoče pomno odabrani poslužavnik te posuda za voće na stolu, ali i nekoliko ukrasnih detalja na polici u pozadini, koji kao da se "bore" za prostor s poslaganim knjigama.

Nekoliko modernih detalja, poput udobnih stolica eklektički se izdvajaju iz pastelnih, sivkasto-plavih tonova: pozornost privlači moderan, crveni vrč s poslužavnikom iste boje. Vlasnica slastičarnice Jolie Petite Pâtisserie zacijelo ga je zato postavila, da malo razigra sanjivo pretapanje sličnih tonova.

Njezin ukus pohvalilo je preko dvije tisuće njenih pratitelja, među kojima je i Marijana Mikulić. Nakon što je ostvarila zavidnu karijeru na modnoj pisti, a potom i u poduzetništvu, dizajnerica s kćerima Janom Siennom i Mari Danom te suprugom, uživa spokojnim, ljetnim danima u svojoj zagrebačkoj oazi.

Linker
18. travanj 2024 11:42