Donna Vekić
 Alen Večanin
Humanitarni turnir

Legenda do legende: Donna Vekić okupila najveća imena hrvatskog tenisa u Osijeku, gdje su pokazali što još znaju

Hrvatska tenisačica i njezina obitelj domaćica je turnira na kojem su mališani iz nekoliko teniskih klubova imali priliku zaigrati tenis sa svojim idolima.

Nikad viđen teniski spektakl pod nazivom Hrvatski Premier Tenis, jučer je u Osijeku okupio brojne hrvatske tenisače, koji nisu skrivali svoje uzbuđenje već pri samom ulasku u Teniski Centar Osijek. Upravo ondje, na samom početku ove sportske manifestacije, dočekalo ih je čak sto sedamdeset i petero mališana iz nekoliko osječkih teniskih klubova, koji su imali priliku zaigrati tenis sa svojim idolima, što je za mnoge od njih bilo ostvarenje sna.

Alen Večanin
Čak 175 mališana dočekalo je svoje teniske legende

Donna Vekić, hrvatska tenisačica i FED CUP reprezentativka, sa svojom je obitelji ujedno i domaćin ovog humanitarnog turnira. ''Ovo mi neizmjerno puno znači. Činjenica da su se svi igrači odazvali bez previše pitanja, čini me presretnom. Nadam se da će ovaj događaj svima ostati u prekrasnom sjećanju'' – dodala je Donna.

Alen Večanin
Iva Majoli i goran Prpić s mladim talentima Matejom Dodigom i Nerom Tesankić.

Otvaranje turnira započelo je pobjedom Borne Ćorića i Ivana Dodiga s razlikom 6:4 protiv dvojca Borne Goje i Franka Škugora. Nakon napete borbe i odličnog seta, fantastični dvojac Franko Škugor i Iva Primorac odnijeli su zasluženu pobjedu 6:1 protiv Ivana Dodiga i Tene Lukas. Zatim je uslijedila sjajna borba teniskih legendi Ive Majoli i Gorana Prpića s mladim talentima Matejom Dodigom i Nerom Tesankić. Ovaj zanimljiv okršaj završio je pobjedom 5:3 za Ivu Majoli i Mateja Dodiga.

Alen Večanin
Sudionici manifestacije Hrvatski Premier Tenis

No, najiščekivaniji meč dana bio je svakako onaj između organizatorice turnira Donne Vekić i Lee Bošković, koji je završio rezultatom 6:4 u korist omiljene osječke sportašice, Donne Vekić. Potom su na teren ponovo stupili Borna Ćorić i Borna Gojo, a još jednu pobjedu rezultatom 6:2 zabilježio je Borna Ćorić.

Alen Večanin
Iva Majoli i Goran Ivanišević

Sjajni Duje Ajduković i Mate Pavić slavili su osvojenim setom 7:5 protiv Marina Čilića i Nikole Mektića. U novom meču, Marin Čilić odnio je pobjedu rezultatom 6:3 protiv Duje Ajdukovića. Sjajnu igru pokazali su suigrači Goran Ivanišević i Lucija Faj te Jelena Kostanić-Tošić i Fran Kuna, a pobjeda je otišla u tim Ivanišević-Faj s rezultatom 5:4. Odličnom taktikom, Ana Konjuh i Nikola Mektić upisali su pobjedu 7:5 protiv Antonie Ružić i Mate Pavića. Zadnji meč večeri bio je onaj između Jane Fett i Tereze Mrdeže, u kojem je Mrdeža slavila rezultatom 6:4.

Alen Večanin
Goran Prpić i donna Vekić

Preostale dane turnira moguće je pratiti i putem društvenih stranica Hrvatskog Premier Tenisa, a svi gledatelji putem poziva na broj 060 9003 ili uplatom na IBAN HR0823900011500174664, mogu podržati ovu humanitarnu akciju pod nazivom „Hrvatska i tenis protiv COVID-19“. Cilj je prikupiti sredstva koja će biti donirana KBC Osijek, kao i prikupiti sredstava koja će ići prema hrvatskim znanstvenicima, koji se bave pronalaskom cjepiva i lijeka protiv COVID-19.

Pročitajte i:

Donna Vekić: 'Za sve je kriva pandemija, nakon dva tjedna bez tenisa nedostajalo mi je akcije'

Donna Vekić spremna je za spektakl: 'Svi jedva čekaju doći u Osijek'

Donna Vekić, Marin Čilić i Borna Ćorić imaju zajedničku misiju

Linker
14. travanj 2024 04:28