Biljana Blivajs / CROPIX
Moj svijet

Janko Popović Volarić: 'Prisilna pauza mi je dobro došla - živim zdravije, čitam više i odmaram'

Domaći glumac za Gloriju je otkrio što je u posljednje vrijeme pročitao, slušao i koje su ga TV serije najviše oduševile.

Posljednjih mjeseci živim u ritmu prilagođavanja novim uvjetima koji se svako malo mijenjaju. Zaštitna maska nije jedina velika promjena, nego i osjećaj nemira, jer o onome što se najavljuje za zimu, kao i o samom koronavirusu, malo znamo. Radim manje, kao i moji kolege, a posljednja mi je uloga Tonija Maroševića, urednika na Radiju 101, u četvrtoj sezoni serijala “Crnobijeli svijet”.

Nemam velikih projekata u planu, ali se ne žalim jer mi je prisilna pauza dobro došla: živim zdravije, posvećeniji sam sebi i bližnjima, više čitam i odmaram se.

Moje ljetno štivo su biografije glazbenika Leonarda Cohena i David Bowieja, čiji su mi životi i umjetnost zanimljivi i inspirativni. Posebno mi se svidjela ne pretjerano optimistična, ali odlična knjiga “Blistava republika”, španjolskog književnika Andresa Barbe, o dječjem plemenu iz Amazone odbjeglom od svijeta odraslih. Ponovno sam pročitao i roman “Tunel”, argentinskog pisca Ernesta Sabata, koji opisuje poniranje u ludilo slikara Castela zbog opsesije djevojkom.

Knjige koje je glumac čitao ovog ljeta.

Ponovno sam osposobio gramofon

Što se glazbe tiče, ljeto su mi svojim dubokim glasovima obilježili Leonard Cohen, Tom Waits, Johnny Cash, David Bowie… Njihove albume ponovno slušam na gramofonu koji sam nedavno popravio nakon što je godinama skupljao prašinu.

Radio slušam na internetu: ujutro jamajčansku stanicu Alpha Boys School Radio, a poslijepodne britanski Jazz radio.

Među TV serijalima me oduševila peta sezona “Nazovi Saula” te “Istina o mom bratu”, u kojem je Mark Ruffalo pametno i vješto odigrao glavne uloge blizanaca.

Press
Serija koja je oduševila našeg glumca.

Nedostaju mi odlasci u kazalište i koncerti, a najviše svakodnevica bez svijesti o potrebi držanja razmaka. Kondiciju održavam vježbanjem, planinarenjem, plivanjem i košarkom, a do kraja ljeta, nakon Korčule, Lošinja i Istre, namjeravam posjetiti još neki otok te Gorski kotar. Kad se situacija normalizira, volio bih i u Pariz, London, Vijetnam, Južnu Ameriku… Svašta mi pada na pamet. Samo neka sve opet bude normalno pa ću se lako odlučiti.

Čitajte i:

SJEĆANJE NA VOLJENU MAJKU Janko Popović - Volarić objavio fotografiju i sve raznježio

Speed date s Jankom Popovićem Volarićem koji je na sedmom nebu: 'Jesam, zaljubljen sam'

Nova ljubav već ga je izmorila: Janko Popović Volarić zbog djevojke osvaja najviše vrhove

Linker
12. travanj 2024 05:08