Ivona Maričić Kukuljan i Anthony Kukuljan
 Kristina Barišić
#ostajemdoma

Ivona i Anthony: 'Susjedi se žale na naše vježbanje'

Pjevačica iz skupine E.N.I. i njezin suprug ne izlaze iz kuće, i oni su se pridružili #ostajemdoma kampanji, što rade po cijele dane, s kim s ečuju i čemu se vesele objasnili su u videu.

Riječki glazbenici Ivona Maričić Kukuljan, članica grupe E.N.I. o njezin suprug Anthony Kukuljan, kantautor iz benda The Ant ovih dana ne izlaze iz kuće, a za Gloria.hr otkrili su kako im izgledaju dani u izolaciji. Ivona je psihologinja i psihoterapeutkinja i voditeljica je Savjetovališta Udruge Terra u razgovoru je otkrila da upravo završava i projekte za EU, stoga nema mjesta dosadi. Osim toga ovo dvoje kreativaca nedavno je osnovalo i vlastiti bend The Rozh, a premijeru prvog singla planiraju upravo ovih dana.

Što ćete raditi narednih dana kod kuće?

- Svih ovih dana radim od kuće, razgovaram sa svojim klijentima telefonom i zoomom, čujem se s kolegama jer pripremamo nove projekte, tako da mi vrijeme zapravo jako brzo prođe. Radimo na pjesmama za naš novi bend The Rozh, napokon imamo vremena posvetiti se više glazbenom dijelu zajedničkog života. Večer je rezervirana za telefonske razgovore, razmjene urnebesno zabavnih memova koji su odraz našeg nesalomljivog duha i dobrog mehanizma preživljavanja. Koristimo luksuz usporenog stila života kako bismo činili sve ono za što nismo imali vremena ili smo bili umorni nakon cjelodnevne jurnjave; slažemo knjige i cd-e, gledamo serije i filmove. I trudimo se vježbati, barem svako drugo jutro. Susjedi su nas prvo jutro zabrinuto zvali što se to kod nas događa, sad su već spremni na našu Jumping Jacks (skokovi u mjestu) rutinu.

S kim se redovito čujete?

- Redovito se čujemo s Anthonijevom kćerkom Hanom, roditeljima i najbližim prijateljima. Čujemo se i s mojom bakom koja ima 89 godina i živi na Krku. Ona je u svom životu zaista preživjela mnogo toga, jakog je duha i smireno kaže: „Meni se nije ništa osobito promijenilo, vi mladi sad morate slušati i biti doma”.

Je li vam dosadno i što čine kada jest, kako se animirate?

- Za sada mi nije ni minute bilo dosadno. Probajte imati deadline za prijavu EU projekta pa ćete vidjeti kako nema mjesta dosadi. Trudimo se biti svakodnevno informirani, ali i izbjegavati preplavljivanje lošim vijestima i neprovjerenim informacijama. Još uvijek nismo pročitali sve knjige i pogledali sve serije na Netflixu tako da nema panike.

Što ćete prvo napraviti kad bude sve sigurno za izlazak i kad se stanje normalizira?

- Vidjeti se s Hanom, otići kod bake, vidjeti se s familijom i prijateljima, naručiti sve svoje klijente na razgovor uživo, prošetati se Korzom, otići kod Alexandre na frizuru, otići na večeru u restoran, isplanirati neko putovanje.

Što vam najviše nedostaje iz vanjskog svijeta?

Obitelj i prijatelji. Mogli smo i bez ove lekcije, ali kad je već ovako kako je, nek nam to bude podsjetnik da cijenimo male svakodnevne stvari koje često uzimamo zdravo za gotovo. Zagrljaj, poljubac, šetnju, zajednički ručak...

Linker
12. ožujak 2024 23:19