#ostajemdoma

Ivanka i Mrle: 'Moj brat radi na odjelu za koronu, nije nam lako'

Glazbenici koji žive na relaciji Rijeka - Velika Gorica poručuju da bi svi trebali biti svjesni ozbiljnosti situacije i ostati doma, otkrili su kako oni provode vrijeme u kući.

Bračno glazbeni par Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle drže se svoje kuće, ne izlaze van i poštuju načela izolacije i socijalne distance. Ti im dani prolaze podnošljivo, jer kako kažu i prije su mnogo radili od doma.

"Snimamo novu glazbu, uskoro ćete moći gledati novi video spot 'Kišnih razdraganaca' pjesma 'KAP', gledat ćete i 'Kišne razdragance' u formi 'koncerta uživo od kuće', Mrle ima svake srijede novu epizodu dječjih priča na YouTube kanalu, ("Priče za laku noć", kanal Ivanka&Mrle)", kazala je Ivanka.

Osim toga ovaj par održava i kućne koncerte svog glazbenog projekta "Mr.Lee&IvaneSky", rade materijale za matične bendove, glazbu za film. "Ima posla i po kući i s djecom. Eva ide u drugi razred pa Ivanka koja je dipl. prof napokon radi u struci. A ja dip. rocker isto učim na svoj način", nadopunjuje Mrle koji je jedan od nosivih stupova riječkog Leta 3.

Osim što rade, redovito se čuju s ostatkom obitelji koja nije s njima.

"Brat Rene radi kao medicinar u Grazu i upravo od njegovog odjela napravljen je korona odjel tako da nam nije lako. Drugi važni ljudi su nam prijatelji. Stalno smo online. Nejasno je da li smo profitirali u ovo digitalno doba no jednako je jasno da se ipak "socijaliziramo umjetno" te da (barem nama) to pomaže", kazala je Ivanka.

Ovom kreativnom paru dosada nije nastupila, sretni su da su zdravi i da su zajedno.

"Čak se veselimo vremenu koje imamo jedni za druge. Naravno, posljedice po ljude, starije i bolesne shvaćamo ozbiljno te smo u izolaciji. Tu priliku koristimo za serije, knjige i slušanje glazbe".

"Naravno, strah nas je da nema dovoljno zdravstvene pomoći tako da je ovaj prisilno povlačenje iz svijeta kakvog znamo te smo i razočarani svojim djelovanjem. Mada kao umjetnici jako puno respiratora ide preko našeg dobrotvornog djelovanja. Voljeli bismo da je ostalo nešto od starog sistema gdje imamo osjećaj da bi svi dobili besplatno dezinfekcijska sredstva i maskice (bolnice i jesu iz starog sistema). Tako, vidite osjećaji variraju od radnog odmora do očaja", opisali su.

Na pitanje što im najviše nedostaje iz vanjskog svijeta, odgovaraju: "Koncerti, kontakt s publikom, kazališna predstave, izložbe, shopping, putovanja". Prvo što će napraviti kad bude sve sigurno za izlazak i kad se stanje normalizira je stajati u većoj grupi zagrljeni.

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Čitajte i:

Linker
18. travanj 2024 14:10