Vili i Jasminka Beroš
 Maja Jurović / Hanza Media
Upozorenje

Internetom se širi fake news: Ne nasjedajte na širenje lažnih informacija o ministru Berošu!

Dužni smo upozoriti naše čitatelje i cjelokupnu javnost da ne nasjedaju na provokacije pojedinaca koji šire dezinformacije o ministru zdravstva Viliju Berošu putem društvenih mreža, jer u njima nema ni trunke istine.

Nakon što smo početkom ožujka objavili vijest o balu liječnika gdje se, uz ostale uzorite goste, pojavio i ministar Vili Baroš sa suprugom, čini se da je netko članak i fotografiju iz članka danas proširio društvenim mrežama kao novu vijest i time zlonamjerno uznemirio naše čitatelje, ali i javnost.

Naime, društvenim mrežama od ranog se jutra dijeli fotografija na kojoj se vidi dr. Vili Beroš kako pleše sa suprugom Jasminkom. Uz objave uglavnom stoje statusi poput ovog: 'Lažu nas, Beroš pleše u prepunoj dvorani, bez maske, bez razmaka. Smiju nam se i rade budale od nas'.


Ovo je samo jedna u nizu suspektnih objava.

IZVORNI ČLANAK MOŽETE POGLEDATI OVDJE!

Lažne vijesti

Za sve one koji ne znaju, fotografija je snimljena još 29. veljače na tradicionalnom "Liječničkom balu" održanom u u zagrebačkom hotelu Esplanada, a na našem je portalu objavljena u sklopu izvještajnog teksta s događaja, po uputi uredništva, nekoliko dana kasnije, ali nikako ne 3. travnja (odnosno prije tjedan dana) kako neki impliciraju.

Na portalu je vidljiv točan datum objave članka.

Dakle, upozoravamo vas kako fotografija koja kruži internetom, osim što može naštetiti ugledu ministra Beroša, isto tako direktno ugrožava i dovodi u pitanje propisane mjere o sprječavanju širenja koronavirusa! A to ne smijemo i nećemo prešutjeti, jer nam naša i vaša sigurnost sad moraju biti prioritet!

Podsjećamo još jednom kako se Liječnički bal održao prije više od mjesec dana, u trenutku kada u Hrvatskoj još nisu bile usvojene mjere o držanju distance kako bi se spriječilo širenja pandemije koronavirusa te kako ministar Beroš ni u kojem slučaju nije u trenutku pandemije plesao u čvrstom zagrljaju svoje supruge okružen stotinama ljudi u zatvorenoj dvorani. Iako je nekima to, očito, palo na pamet.


Kronologija borbe protiv koronavirusa

Nacionalni stožer civilne zaštite formiran je 20. veljače, a prvi oboljeli registriran je 25 veljače. Epidemija koronavirusa proglašena je 11. ožujka, a isti dan obustavljena je nastava u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima. Rad kafića i restorana obustavljen je 19. ožujka (u Istri 15. ožujka), zatim su uslijedili otkazivanje svih manifestacija i društvenih događanja, zabrana putovanja i okupljanja…

Ovim vas putem, stoga, najljepše molimo da ne nasjedate na lažne vijesti i najvažnije - da ih ne širite!

Unaprijed hvala svima koji su prepoznali o čemu je riječ i to glasno rekli.


ČITAJTE I:


Glavna urednica Glorije otkriva kako u ovim izazovnim vremenima nastaje najdugovječniji lifestyle tjednik

Ekskluzivno: Supruga junaka nacije otkriva čime ju je ministar osvojio i što najviše kod njega voli

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
14. travanj 2024 19:40