Nastavak dirljive akcije

I prije izlaska novog broja bakica Carmen dobila poklon iz omiljene Glorije: ‘Kao da mi je rođendan‘

Desetak štićenika doma za starije i nemoćne ‘Noni‘ iz Zagreba javno je putem društvenih mreža pozvalo sve zainteresirane da im pošalju pisma. Kao i svi stariji koji su smješteni u domovima, ove godine odvojeni su od obitelji, ne smiju primati posjete niti ići izvan doma. Zato je ova akcija pokrenuta da im uljepša blagdane.

Ovog su tjedna štićenici doma za starije i nemoćne "Noni" krenuli u pravu malu avanturu potrage za novim prijateljima. Osim što su postali medijske zvijezde, zaradili su i brojne simpatije svih generacija.

Nije dugo trebalo da na njihove adrese počinju stizati prva pisma, a vjernu čitateljicu magazina Gloria i njezine prijatelje razveselili smo i mi.

Najdirljivija akcija ovih blagdana! Štićenici doma traže prijatelje: ‘Od obitelji su odvojeni još od ožujka‘

Gospođa Carmen, štićenica doma Noni od 2012. svakog četvrtka nestrpljivo iščekuje novi broj omiljenog magazina - i upravo to je navela kao svoj najveći interes za dopisivanje. Svojim priznanjem gospođa Carmen dospjela je i u svoje najdraže novine.

image
Gospođa Carmen pomno je iščitala pismo koje joj je poslala glavna urednica Glorije Alenka Ostrihon.
PRIVATNI ALBUM

"Priznajem, srce mi se rastopilo jer sam u njezinom pogledu pročitala toliko emocija i čežnje za toplom riječi, pa makar ona bila ispisana i na papiru. Istog trenutka za gospođu Carmen i njezine prijatelje iz doma pripremili smo darove", napisala je Alenka Ostrihon glavna urednica svih Glorijinih izdanja u uvodniku novog broja, koji će se na kioscima naći u četvrtak 10. prosinca. Rečeno - učinjeno! Tako je i prije izlaska nove Glorije na adresu ovog zagrebačkog staračkog doma poslano više poklona.

Slatki paketi i pisma

Svaki od zainteresiranih štićenika, dobio je dar, a onaj najveći i - prigodni dobila je simpatična bakica Carmen.

"Bilo je super. Ujutro smo išli dijeliti kavu, poklone i prva pisma. Šećer na kraju bila je Carmen koja je dobila i najveći poklon. Polako je vadila i samo se čudila 'Kaj sve to?'. Jako su joj se svidjeli pokloni, a pretplata na Gloriju ju je oduševila. Pročitala je i rukom ispisano pismo, koje je priloženo uz poklone. Zajedno smo onda gledale u novinama da Carmen i vidi gospođu Alenku koja joj ga je napisala", opisala je Anđela Sirovina kako je izgledalo Glorijino iznenađenje u sobi gospođe Carmen.

image
Gospođa Carmen naša je vjerna čitateljica godinama.
Privatni album

Studentica Anđela radi u obiteljskom domu, kojem su vlasnici njezini roditelj, inicijatorica je ove dirljive akcije. Gospođa Carmen uzela si je vremena da sve što je dobila pomno pogleda. "Kao da mi je rođendan", zaključila je. Anđela nam otkriva da će Carmenine reakcije na sve što je dobila i doživjela dolaziti još neko vrijeme.

Velik odjek u javnosti

Iako je prošlo tek nekoliko dana otkako se pročulo da su štićenici doma za starije i nemoćne, koji će blagdane provesti odvojeni od obitelji, pokrenuli akciju traženja prijatelja, na adresu doma stigla su već prva pisma.

image
Pokloni iz omiljene redakcije uključuju i pretplatu.
PRIVATNI ALBUM

"Nisu stigla poštom, nego je učiteljica iz jedne osnovne škole osobno donijela pisma na prag doma. Pronašli smo ih u poštanskom sandučiću. Također su svi naši štićenici dobili jedno, a neki i dva pisma. Napisali su ih učenici 3.a razreda, Salezijanske osnovne škole. Ne moram vam ni reći koliko ih je sve to skupa obradovalo. I njima su se jako svidjeli pokloni iz Glorije, baš su oduševljeni", zaključila je Anđela.

U akciju se uključila i Hrvatska pošta, koja je dala svoj doprinos tome da desetak simpatičnih štićenika doma dobije što više pisama.

"Veselimo se i obavijestiti vas da nas je kontaktirala Hrvatska pošta koja je pripremila besplatne markice i omotnice te besplatnu uslugu slanja pisama za naše korisnike! Mi ćemo se potruditi odgovoriti na što više pisama pa vas molimo za strpljenje i pišite nam i dalje!", kazali su iz doma.

Stignete im pisati

No sezona blagdana tek je počela, a duga je zima pred nama, ako želite razveseliti one koji će ih provesti odvojeni od svojih obitelji još im stignete uputiti koju toplu riječ, čestitku ili pismo.

Glavni urednik HRT-a uživa u novoj, najvažnijoj ulozi: ‘Naših 365 dana s Riom‘

Kako bismo i mi pomogli da štićenici doma za starije i nemoćne, koji će ove blagdane provesti odvojeni od svojih obitelji, provedu u što vedrijem duhu, dijelimo njihovu adresu na koju možete poslati pismo, ili više njih.

Adresa:

Obiteljski dom Noni - za *ime korisnika*

Črna voda 24a

10000 Zagreb

Hrvatska

Linker
20. travanj 2024 12:46