Goran Mehkek / hanza media
Pobjeda u pet setova

Goran Ivanišević se obratio svima nakon tri tjedna izolacije: 'Napokon mogu na slobodu'

Najpoznatiji hrvatski tenisač Goran Ivanišević nakon trotjedne borbe s koronavirusom i izolacije, napokon može ići gdje god želi.

"Nakon dva negativna i dva pozitivna testa na koronavirus, došao je na red moj omiljeni, peti set. A svi znate da sam uvijek bio nezgodan u petom setu... Napokon sam negativan na koronavirus i mogu na slobodu nakon tri tjedna izolacije. Veliko hvala Falkensteiner Hotelsu i osoblju koje mi je kuhalo i donosilo hranu, posebno gospođi Ljubici. Veliko hvala i doktorima na brizi, a posebno hvala i jednom ludom Šibenčaninu, prepoznat će se sam! Zadre, hvala ti što si mi mjesec dana bio sjajan domaćin, sad smo se zbližili na još posebniji način. Vidimo se u nekim ljepšim okolnostima, ali ipak ne tako skoro. Čuvajte se, ljudi, a svim zaraženima što brži oporavak!", objavio je s velikom radošću proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević koji je nakon Adria Toura u Zadru ostao u izolaciji i proživljavao je pravu agoniju s koronavirusom. Isprva je na dva testa bio negativan, a tek treći test je pokazao da je pozitivan na koronavirus.

Prije nekoliko dana, 9. srpnja proslavio je 19 godina otkako je osvojio Wimbledon. 2001. godine i jedini je kojemu je to uspjelo ostvariti s pozivnicom. Prva Goranova reakcija je bila: "Ne znam je li ovo samo san, nadam se da me sutra netko neće probuditi i reći nije se dogodilo, nisi osvojio. Zahvaljujem organizatorima na pozivnici, zahvaljujem svima koji su prije Wimbledona još uvijek vjerovali u mene. Na kraju i posveta: "Ovo je za Dražena Petrovića, nadam se da me gore gleda, on je bio najveći." Goran je na Wimbledon stigao s pozivnicom kao 125. igrač svijeta u tom trenutku.

Osvajač je i dviju olimpijskih bronci u Barceloni 1992. godine, a tijekom karijere se uspio dočepati 2. mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici. Split ga je nakon osvajanja Wimbledona dočekao kao svog kralja, a on im se zahvalio striptizom.

split,100701
goran ivanisevic goran gol
snimio:jakov prkic
-spo-
Jakov Prkić / Hanza media

Slavni tenisač morat će još pričekati da postane prvim Hrvatom koji je uvršten u Međunarodnu tenisku kuću slavnih budući da je svečanost prijema, koja se trebala održati 18. srpnja u SAD-u, otkazana zbog koronavirusa. Iz uprave Međunarodne teniske kuće slavnih stigla je obavijest da se ceremonija odgađa za godinu dana.

Čitajte i:

Goran Ivanišević otkrio tajnu uspjeha: Sve što je napravio u karijeri duguje jednoj ženi

Goran i Nives imaju trenutke za pamćenje: Ništa im ne može ovaj dan pokvariti

Najlegendarniji citati Gorana Ivaniševića: 'Sve bih organe donirao osim mozga, svijetu ne treba još jedan ovakav luđak'

Linker
19. travanj 2024 17:31