Tim Burton i Monica Bellucci

 GIGI IORIO/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
81. izdanje

Svjetski glamur u Veneciji: Jenna Ortega glavna je zvijezda, a Monica Belluci i Tim Burton ne odvajaju se jedno od drugog

Sve je spremno za početak ovogodišnjeg izdanja prestižnog festivala, a koji je ponovno privukao najveće zvijezde današnjice.

Sve je spremno za početak ovogodišnjeg izdanja prestižnog festivala, a koji je ponovno privukao najveće zvijezde današnjice.

Venecija se ovih dana pretvorila u središte najglamuroznijih zbivanja, počinje prestižni Venecijanski filmski festival zbog kojeg su u Italiju pristigle neke od najvećih zvijezdi današnjice. U grad na kanalima među prvima je stigla mlada glumica Jenna Ortega (21) i njezine legendarne kolegice Sigourney Weaver (74) i Monica Bellucci (59) sa svojim partnerom Timom Burtonom (66), manekenka Izabel Goulart (39) te Angelina Jolie (49). U Italiju su stigli i glumac George Clooney i njegova supruga, odvjetnica Amal Clooney koji su tamo gotovo već domaći, a snimljeni su na večeri u Grand Hotelu Tremezzo na jezeru Como gdje imaju vlastitu kuću i odakle se planiraju otputiti na svečanost otvaranja.

image

Jenna Ortega zvijezda je "Bubimira", nastavka kultnog filma Tima Burtona iz 1988. godina

/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
image

Legendarna Sigourney Weaver

GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA
image

Amal i George Clooney u Italiji se osjećaju kao domaći

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Na 81. izdanju bit će prikazano nekoliko dugoočekivanih premijera uključujući drugi dio "Bubimira" Tima Burtona koji će biti prvi prikazan, "Joker: Folie à Deux" s Lady Gagom i Joaquinom Phoenixom i "Babygirl" s Nicole Kidman u glavnoj ulozi te mnogi drugi. Žirijem predsjeda francuska glumica Isabelle Huppert, a u kojem uz nju sjede redatelji, scenaristi i producenti iz cijelog svijeta.

image

Angelina Jolie je među prvima stigla u Veneciju

COBRA TEAM/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
image

Kuma festivala Sveva Alviti i direktor Alberto Barbera

POOL PHOTO EVENTS 04/IPA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Čini se da će festival i ove godine učvrstiti svoj status predviđanja potencijalnih kandidata utrke za Oscara, posebno u kategorijama najboljih glumaca i najboljeg filma. "Zemlja nomada" Chloé Zhao i "Oblik vode" Guillerma del Tora, "Jadnici" Yorogsa Lanthimosa i "La La Land" - sve su naslovi koji su osvojili Zlatnog lava, a koji su kasnije dobili najprestižniji zlatni kipić Oscara u nekoj od kategorija u kojima su bili nominirani.

image

Izabel Goulart snimljena pri dolasku u Veneciju

/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Organizatorima je planove prošle godine prošle godine pomrsio štrajk holivudskih pisaca i glumaca, stoga se potkraj kolovoza i početkom rujna 2023. na venecijanskom Lidu moglo vidjeti vrlo malo zvijezda, no čini se kako je sve spremno da ponovno zablista u punom sjaju, baš kao u stara vremena.

Linker
15. rujan 2024 20:14