Angelina Jolie i njezina kći Vivienne 

 ANGELA WEISS AFP
77. po redu

Evo kako je bilo na dodjeli Tony nagrada: Angelina Jolie slavila je s kćeri Viv, a Brooke Shields došla je u kroksicama

Uručenje najprestižnijih kazališnih nagrada održano je u kazalištu David H. Koch u New Yorku, a domaćica večeri bila je glumica Ariana DeBose.

Uručenje najprestižnijih kazališnih nagrada održano je u kazalištu David H. Koch u New Yorku, a domaćica večeri bila je glumica Ariana DeBose.

U New Yorku je održana 77. dodjela kazališnih nagrada Tony koja je bilo posebno emotivna za Angelinu Jolie i njezinu kćer Vivienne: naime njih su dvije zajedno radile na mjuziklu "The Outsiders", premijerno prikazanom na Broadwayu u travnju, koji je osvojio nagradu za najbolji mjuzikl. Slavna glumica otkrila je kako ju je upravo kćer, inače velika zaljubljenica u kazalište, nagovorila da postane njegova izvršna producentica, dok je petnaestogodišnja Viv radila kao asistentice produkcije.

"Vivienne je otprilike pet puta išla gledati "The Outsiders" na pozornici kalifonijskog kazališta La Jolli, a onda me zamolila da ju pogledamo zajedno i tako se rodila ideja da ga postavimo u New Yorku", otkrila je Angelina, dodavši kako je zajednički rad na tom projektu dodatno produbio njihov odnos. Mjuzikl "The Outsiders“ - čija se priča temelji na knjizi američke spisateljica S.E. Hinton o dječaku Ponyboyu Michaelu Curtisu koji se sa svoja dva brata i prijateljima iz bande Greasers, bori protiv suparničke skupine Socs - nominiran je u čak 12 kategorija, a na kraju je pobijedio u njih četiri.

Jonathan Groff kući je s dodjele Tonyja otišao s nagradom za najboljeg glumca u mjuziklu "Merrily We Roll Along", a nagradu za najbolju glumicu osvojila je Maleah Joi Moon za ulogu u mjuziklu "Hell‘s Kitchen", a za sporednu Kecia Lewis-Ewans u istoj predstavi. Nagradu za najbolju predstavu i režiju dobili su "Stereophonic" i redatelj Daniela Aukina, Sarah Paulson dobila je nagradu za najbolju glumicu u predstavi "Appropriate", a Jeremy Strong za najboljeg glumca u predstavi "An Enemy of the People". Kara Young je najbolja sporedna glumica u predstavi "Purlie Victorious", dok je najbolji sporedni glumac Will Brell u predstavi "Stereophonic".

Britanski glumac Daniel Radcliffe osvojio je nagradu za najboljeg sporednog glumca u mjuziklu "Merrily We Roll Along", što mu je ujedno i prva nagrada za kazališnu izvrsnost u životu. Daniel je u svom govoru zahvalu spomenuo legendarnog pokojnog skladatelja Stephena Sondheima čije je pjesme je nazvao darom za pjevanje svake večeri i tako mu odao počast.Spomenutom mjuziklu pripala je i nagrada za najbolju obnovu mjuzikla, a njegov glavni glumac Ova dodjela upisala se u povijest kao prva na kojoj je nagrada za najbolju kostimografiju otišla ruke Afroamerikanki Dede Ayite, dok je ona za najbolju koreografiju pripala Justinu Pecku za plesni mjuzikl "Illinoise", a nagrada za najbolju knjigu mjuzikla Shaini Taub za njezin "Suffs".

image

Danielu Radcliffeu ovo je prva nagrada Tony koju je u životu osvojio

ANGELA WEISS AFP
image

Jeremyju Strongu pripala je nagrada za najboljeg glumca u u predstavi "An Enemy of the People"

ANGELA WEISS AFP
image

Sarah Paulson kući je ponijela nagradu za najbolju glumicu u predstavi "Appropriate"

ANGELA WEISS AFP

Crvenim tepihom prošetale su neke od najvećih glumačkih zvijezda: Brooke Shields ukrala je pažnju u žutoj haljini koju je uskladila s kroksicama identične nijanse, a dodjeli su prisustvovale i miljenica romantičnih filmova Rachel McAdams, pjevačica Alicia Keys, glumice Elle Fanning i Jennifer Hudson te pjevačica Nicole Scherzinger koja je na dodjeli i zapjevala.

image

Angelina Jolie i njezina kći Vivienne

ANGELA WEISS AFP
image

Brooke Shields je uskladila nijansu haljine i kroksica

ANGELA WEISS AFP
image

Alicia Keys

ANGELA WEISS AFP
image

Rachel McAdams

ANGELA WEISS AFP
image

Elle Fanning

ANGELA WEISS AFP
image

Ariana DeBose bila je domaćica svečane ceremonije dodjele nagrada

ANGELA WEISS AFP
image

Nicole Scherzinger

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

Ovogodišnja dodjela nagrada bila je 77. po redu, a održana je kako bi se odalo priznanje za postignuća u produkcijama na Broadwayu tijekom 2023. i 2024. godine. Svečana ceremonija održana je u njujorškom kazalištu David H. Koch u Lincoln Centru, a njezina domaćica je već treću godinu zaredom bila glumica Ariana DeBose.

Linker
26. lipanj 2024 16:06