specijal

Zvijezde broja nisu mogle propustiti novo izdanje Glorije DOM koje je posvećeno umjetnosti!

Nadahnite se posebnim izdanjem Glorije za uređenje doma i kulturu življenja, koja je na kioscima od 16. svibnja, te otkrijte kako su domaći umjetnici i ljudi koji vole umjetnost ukrasili svoje domove.

Umjetnici, slikari, arhitekti, kolekcionari i svi koji vole i žive za umjetnost uživali su jučer na predstavljanju novog izdanja Glorije DOM.

U predivnom ambijentu kafića Velvet podružili su se i prelistali specijal u kojem su predstavili svoje domove i otkrili što ih je inspiriralo na njihovo uređenje.


Poznata kolekcionarka Dagmar Meneghello nedavno se s Palmižane preselila u novi stan od 250 četvornih metara pun slika ženskih autorica, smješten u vili na čijem je drugom katu do smrti živio književnik Miroslav Krleža. Umjetnost snažno obilježava i životni prostor doktorice znanosti Katje Gotovac - čiji dom u potpunosti odiše sjećanjima na njezinu majku, čuvenu teatrologinju i književnicu Mani Gotovac.

U Osijeku smo zavirili u kuću slikara Zorana Šimunovića, mlade likovne zvijezde koja se u posljednje vrijeme sve više probija u inozemstvu.

U Zagrebu nam je pak vrata svog stana punog boja i nadahnutog glazbom njezine mladosti otvorila slikarica Jasmina Krajačić. A kako stara kuća u Samoboru raste zajedno s obitelji imali smo se priliku uvjeriti u domu arhitektice Helene Noršić- Patrčević.

Novinarka: Ida Tomašković

Snimatelj: Jakov Novak

Montaža: Adam Bukvić

Linker
25. travanj 2024 03:49