Konačna odluka

ZFF održat će se online: ‘Ne želimo dovesti u pitanje zdravlje svoje publike i festivalske ekipe‘

Organizatori festivala objavili su da će, u skladu s epidemiološkom situacijom, sve zakazane programe prikazati na internetu.

U svjetlu stalnog porasta broja novozaraženih koronavirusom te s ciljem očuvanja zdravlja publike i festivalske ekipe, Zagreb Film Festival svoje će osamnaesto izdanje u potpunosti održati online na platformama Kinoeuropa.hr te Croatian.film.

image
18. ZFF održava se potpuno online
PROMO

"Pripremajući ovogodišnje izdanje festivala, sami smo za sebe napisali nekoliko različitih scenarija, koje smo poput nekog stalno nezadovoljnog redatelja svaki dan mijenjali, dopunjavali i prilagođavali novonastaloj epidemiološkoj situaciji, preslagujući sliku festivala u raznim kombinacijama online i offline varijanti, a sve kako bismo kao pravi ljubitelji filmske umjetnosti prikazali filmove tamo gdje pripadaju - na velikim platnima.

Prateći daljnji razvoj zbivanja te svakodnevno svjedočeći teškoj situaciji u kojoj se nalazi naš zdravstveni sustav, donijeli smo odluku da ni na koji način ne želimo dovesti u pitanje zdravlje svoje publike i festivalske ekipe. Suočavali smo se s velikim brojem izazova od samog početka svog djelovanja. Ovaj je dosad možda najveći. No ja čvrsto vjerujem da ćemo već sljedeće godine ponovno slaviti film kako on to zaslužuje - uz prisustvo autora, fizički blizu jedni drugima, uz razgovor i pokoju zabavu", izjavio je direktor Zagreb Film Festivala, Boris T. Matić.

image
Srpski film Oaza u režiji Ivana Ikića
PROMO

Nekoliko pripremljenih programa

18. Zagreb Film Festival održat će se prema ranije najavljenim datumima, od 8. do 15. studenog. Filmovi iz Glavnog programa - dugometražne te kratkometražne konkurencije i programa Ponovno s nama, te iz popratnih programa Velikih 5 i Festivali pod reflektorom bit će prikazani na Kinoeuropa.hr, a natjecateljski program domaćih kratkometražnih filmova Kockice na platformi Croatian.film. Online će se održati i program INDUSTRIJA, namijenjen filmskim profesionalcima i zainteresiranoj javnosti.

image
Film Christiana Petzolda Undine
CHRISTIAN SCHULZ

U glavnom programu dugometražnog filma ove godine gledamo već otkrivene naslove, laureata Venecije, srpski film Oaza u režiji Ivana Ikića te poljski film Influencerica, zanimljivu studiju karaktera superuspješne fitnes-motivatorice u režiji Magnusa von Horna, program Ponovno s nama među ostalima donosi nove filmove Rúnara Rúnarssona (Jeka) i Radua Judea (Velika slova), a Velikih 5 ostvarenja iz najvećih europskih kinematografija, nove filmove Christiana Petzolda (Undine), Gabrielea Muccina (Najljepše godine) i Rodriga Sorogoyena (Madre).

Kompletan natjecateljski i popratni program 18. Zagreb Film Festivala bit će objavljen 3. studenog. Više informacija o festivalu dostupno je na stranici ZFF.

Linker
09. prosinac 2023 21:57