Trag u beskraju

Velu Luku mala, ne zaboravi! Oliverovo mjesto i ove će mu godine prirediti spektakularni koncert

U četvrtak 29. srpnja na Korčuli će se održati koncert u čast Olivera Dragojevića, uz pratnju orkestra HRT-a nastupit će brojna poznata imena.

Na treću obljetnicu odlaska jednog od naših najvećih i najomiljenijih glazbenika Olivera Dragojevića, bit će priređen koncert Trag u beskraju - sjećanje na Olivera u njegovoj obožavanoj Veloj Luci na Korčuli. Ovu glazbenu poslasticu priprema HRT, zakazana je za 29. srpnja, a televizijska kuća izravno će prenositi koncert za sve one koji tog četvrtka neće moći biti na Korčuli.

image
Koncert Trag u beskraju prošle je godine okupio brojne prijatelje i štovatelje Olivera.
TOM DUBRAVEC/CROPIX

"Glazbenika koji je obilježio generacije i mlađih i starijih, uz ono svima zajedničko - jednostavno, svi smo voljeli Olivera, njegove pjesme, kao i njegovu toplinu i emocije koje su izvirale iz njegovih interpretacija. Na ovom ćemo koncertu imati priliku čuti najljepše Oliverove pjesme poput nezaobilazne Cesarice, Galeba, Traga u beskraju, Kad mi dođeš ti... te mnogih drugih u izvedbi Gibonnija, Tedija Spalata, Antonija Serrana, Marka Tolje te klape Ošjak i grupe Dupini", stoji u HRT-ovoj najavi koncerta.

image
Gibonni je i prošle godine zapjevao na koncertu u čast Oliveru.
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Koncert i drugi dan

Za glazbenu pratnju poznatim glazbenicima - i Oliverovim prijateljima - pobrinut će se Ante Gelo s orkestrom kojim ravna maestro Alan Bjelinski, voditelj programa bit će Duško Ćurlić.

Kao i prošle godine, Oliveru u čast održat će se koncert i drugi dan, a te večeri nastupit će mlade glazbene zvijezde koje su gledatelji upoznali u HRT-ovim emisijama poput "A strane" i "Voicea" među kojima je i ovogodišnja hrvatska predstavnica na natjecanju za Pjesmu Eurovizije, Albina Grčić. Koncert druge večeri HRT će naknadno emitirati u svom programu.

Pogledajte video
Linker
15. travanj 2024 03:01