Gari Cappelli, Fabio Capello, Kristjan Staničić i Viviana Vukelić
 Promo
Jačanje međususjedskih odnosa

Veliki uspjeh za turizam Hrvatske: Bogata ponuda naše zemlje predstavljena na prestižnom talijanskom sajmu uz posebnog gosta

Kako su Talijani peti najbrojniji gosti u Hrvatskoj, Hrvatska turistička zajednica i talijanski partneri prepoznali su važnost jačanja međususjedskih odnosa, posebice u turizmu i to kroz brojne marketinške aktivnosti. Poseban gost koji obožava Hrvatsku bio je i jedan od najvećih talijanskih nogometnih trenera svih vremena, Fabio Capello.

Na najvažnijem talijanskom turističkom sajmu BIT u Milanu, koji ove godine obilježava 40 godina postojanja, Hrvatska turistička zajednica od 9. do 11. veljače 2020. predstavlja bogatu hrvatsku turističku ponudu. Prvi dan sajma bio je rezerviran za posjetitelje, dok su preostala dva dana usmjerena na poslovnu publiku i susrete s ključnim strateškim partnerima.

Na današnjoj prezentaciji turističke ponude Kvarnera i Rijeke EPK 2020. prisustvovali su direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, ministar turizma Gari Cappelli, Veleposlanik RH u Italiji Jasen Mesić te generalni konzul u Milanu Stjepan Ribić. Štand HTZ-a posjetila je i pročelnica Ureda za turizam grada Milana Roberta Guaineri, koja je hrvatskim turističkim čelnicima predstavila smjer razvoja milanskog turizma.

Poseban gost bio je jedan od najpopularnijih talijanskih nogometnih trenera svih vremena Fabio Capello, inače velik zaljubljenik u Hrvatsku, posebice Kvarner.

Promo
Kristjan Staničić i Fabio Capello

"Sajam BIT u Milanu jedan je od najvažnijih sajmova na nama iznimno važnom talijanskom tržištu s kojeg smo u prošloj godini ostvarili rast od oko 3 posto u dolascima i noćenjima. Talijansko tržište karakteriziraju kasnije rezervacije, prodaja turističkih aranžmana najintenzivnija je početkom travnja pa je naše prisustvo na ovom sajmu izvrsna prilika da se susretnemo s ključnim partnerima i dodatno ojačamo svoju poziciju u Italiji. Talijani su peti najbrojniji gosti u našoj zemlji, te sam siguran da ćemo brojnim marketinškim aktivnostima koje provodimo u Italiji utjecati na nastavak pozitivnih trendova, a optimizam nam daju i dobre najave ključnih turoperatora, avioprijevoznika, brodara“, izjavio je Staničić.

Također, Hrvatska se delegacija susrela i s Ivanom Jelinić, predsjednicom talijanskog udruženja putničkih agencija FIAVET, a tom je prilikom potpisana i obnova sporazuma po kojem je Predstavništvo HTZ-a u Milanu pridruženi član ovog udruženja, koje okuplja 1.500 turističkih agencija i turoperatora. FIAVET je ujedno i osnivač Confturismo, velike gospodarske konfederacije koja okuplja više od 500.000 kompanija.

Promo
Gari Cappelli, Fabio Capello, Kristjan Staničić i Viviana Vukelić

U nastavku dana, predviđeni su sastanci s predstavnicima talijanskog brodara SNAV, jedne od vodećih mediteranskih brodarskih kompanija koja u svom rasporedu od travnja do listopada prometuje na relaciji Ankona - Split. SNAV na svojim stranicama aktivno promovira Hrvatsku, a flota im se sastoji od hidrofolova, katamarana i brodova velike brzine. Sastanak je predviđen i s predstavnicima Gomo Viaggia, talijanskim brodarom, turoperatorom i putničkom agencijom koja iz matične luke Pesaro povezuje Italiju s Lošinjem, Novaljom, Rabom, Rovinjem, a od ove godine i Pulom.

"Naša je zemlja jedna od najomiljenijih destinacija talijanskih turista te uživa imidž sigurne i ekološki očuvane bliske destinacije s bogatom eno-gastronomskom ponudom. Posebno smo popularna destinacija među talijanskim nautičarima te korisnicima usluga zdravstvenog turizma. Zbog toga iz godine u godinu bilježimo rast dolazaka talijanskih turista u Hrvatsku, a kako smo danas mogli vidjeti, interes Talijana za provođenjem odmora u Hrvatskoj te istraživanjem novih destinacija i dalje raste. I u 2020. godini očekujemo dobre rezultate s ovog tržišta pogotovo zbog promotivnih aktivnosti koje se poduzimaju u sklopu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU zbog kojeg će Hrvatska u razdoblju prve polovine godine biti eksponirana u svim europskim medijima. Nadamo se i kako će bogati program u sklopu predstavljanja Rijeke kao Europske prijestolnice kulture koji smo danas prezentirali pred talijanskim novinarima i turističkim agencijama, potaknuti Talijane da dio svojih godišnjih odmora provedu na Kvarneru“, poručio je ministar Cappelli.

Na ovogodišnjem sajmu u sklopu štanda HTZ-a svoju ponudu predstavlja deset suizlagača među kojima su turističke zajednice Kvarnera, Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Krapinsko-zagorske županije, turističke zajednice Zagreba i Opatije te subjekti među kojima su Jadrolinija, Vir turizam, Solo Croazia te Bi village iz Fažane.

Linker
20. travanj 2024 05:35