Tutta forca

Velika akcija čišćenja plaža urodila plodom: poznati Splićani ‘zasukali rukave‘

Mnogo domaćih poznatih lica pridružilo se hvalevrijednoj akciji čišćenja splitskih plaža koju je organizirala poznata trenerica Sanja Žuljević.

Ns splitskim Bačvicama danas je održana velika akcija prikupljanja otpada u sklopu sportske manifestacije 'Tutta forca' koja se ove godine prvi put održava u Splitu, a pridružili su joj se poznata splitska lica poput političara Ivice Puljka, prvi glas Radija Dalmacije Edita Lucić Jelić te pjevač Petar Dragojević.

Poznati splitski pjevač Petar Dragojević, nećak pokojnog splitskog slavuja Olivera Dragojević, pridružio se akciji sa suprugom Andreom i njihovo petero djece - sinovima Davidom, Emanuelom, Jonom, Noahom i kćerkom Deborom Marijom.

image

Petar Dragojević

VLADIMIR DUGANDZIC CROPIX

Inače, akcija se bazira na kombinaciji treninga (hodanja ili trčanja) i prikupljanja otpada što je u svijetu veliki trend. Iz tima Tutta Forca poručili su da žele ukazati na važnost održivog razvoja, promicati aktivni način života i očuvanje prirode. Nije se čistilo samo na Bačvicama - jedna je grupa krenula sa Žnjana, druga s Obojene preko Rive uz obalu, a treća s Marjana prema unutrašnjosti grada.

Projekt je organizirala poznata fitness trenerica Sanja Žuljević, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita, koja je s okupljenima punom parom čistila popularne Bačvice.

image

Neda Makjanic Kunić, Alijana Vukšić, Edita Lucić Jelić, Sanja Žuljević

VLADIMIR DUGANDZIC

"Negdje je prečisto, negdje jako prljavo. Tamo gdje ima puno turista je lijepo počišćeno, a vjerujte mi, ima prostora gdje smo mogli ostati i do tri sata da smo htjeli, tako da znamo gdje ćemo drugi put usmjeriti akciju", rekla je trenerica za Slobodnu Dalmaciju.

image

Ante Alduk Neda Makjanić Kunić, Ivica Puljak, Edita Lucić Jelić

VLADIMIR DUGANDZIC CROPIX
image

Ante Alduk, Ivica Puljak i Igor Boraska.

VLADIMIR DUGANDZIC CROPIX
image

Zdravka Kapetanović

VLADIMIR DUGANDZIC CROPIX
Linker
14. travanj 2024 20:23