Ronald Goršić / Hanza Media
NEZABORAVNA VEČER

Veličanstvena filmska glazba pod zvijezdama uz filharmoniju, Ninu Badrić, Vannu i Petra Grašu

U romantičnom ambijentu zagrebačke Ljetne pozornice Tuškanac ljubitelji filmske glazbe uživali su u veličanstvenom koncertu "Filmska glazba pod zvijezdama" u organizaciji magazina Gloria.

Za nezaboravnu večer pobrinula se Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem dirigenta Krešimira Batinića, a pridružili su joj se splitski glazbenik Petar Grašo i zagrebačke pjevačice Vanna i Nina Badrić. Oni su za najromantičniju glazbenu večer odabrali svoje omiljene pjesme pa je tako Grašo izveo svoju pjesmu "Ljubav sve pozlati" koju je napisao s 20 godina i koja je dio odjavne špice crtanog filma "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" te pjesmu Beatlesa "Let It Be" koja je nagrađena Oscarom, a po njoj su nazvani njihov album i film.

Snimljeno s Huawei P10 telefonom

Pjevačica Nina Badrić otpjevala je hit glazbenika Princea "Purple Rain" iz istoimenog filma te svoju pjesmu "Dani i godine" iz filma "Stado", dok je Vanna izvela pjesmu "Listen" iz mjuzikla "Dreamgirls" te "I Dreamed a Dream" iz Oscarom nagrađenog filma "Les Miserables".

Repertoar Zagrebačke filharmonije bio je impresivan. Započevši sa skladbama iz filma ‘Tko pjeva, zlo ne misli’, glazbenici su izveli svima znane ‘Noćas’, ‘Za jedan časak radosti’ te ‘Hvala ti srce’. Uslijedila je ‘Gabriel’s Oboe Ennioa Morriconea iz filma Mission te hitovi iz Harryja Pottera – ‘Hedwigine teme’ i ‘Valcera tete Marge’. Publiku je oduševila i ‘Suita’ iz Gospodara prstenova te ‘Por una cabeza’ iz filma Tango.

Na samom kraju glazbenici filharmonije izveli su i ‘Suitu za orkestar’, ‘Imperijalni marš’ te ‘Prijestolje i odjavna špica’, sve redom hitove filmskog serijala Ratovi zvijezda.

Ono što su ostavili za bis, oduševilo je sve prisutne - filmska glazbena večer zaključena je skladbom ‘Imigrant’ te ‘Ljubavnom temom’ iz filma Kum Francisa Forda Coppole.

Romantičan ambijent Ljetne pozornice Tuškanac kao stvoren je za nostalgično prisjećanje na nezaboravnu glazbu iz filmskih hitova, a u njoj su pod zvijezdama uživali i brojni poznati kao što su Katarina Baban, Olja Vori i Mirjana Mikulec.

Linker
20. travanj 2024 10:00