ženska mreža za pomoć

U humanitarnom tonu! Miss Universe Mirna Naiia Marić posebna gošća IWC kluba Zagreb

Međunarodni ženski klub Zagreb ove godine preko humanitarne božićne tombole umjesto božićnog sajma donira sredstva Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

The International Women‘s Club Zagreb, odnosno Međunarodni ženski klub Zagreb osnovan je s ciljem stvaranja društvene mreže za međunarodne žene koje žive u Zagrebu. Ovaj multikulturni klub koji postoji već 27 godina okuplja međunarodne poslovne žene ili supružnice ambasadora, iseljenice koje prate mogućnost povezivanja, umrežavanja i druženja. Klub je neprofitna organizacija koja prikuplja novac u dobrotvorne svrhe organiziranjem raznih događanja. Sredstva se koriste za dobrobit žena i djece, fizički i socijalno ugroženih i starijih osoba diljem Hrvatske i kao takav je službeno registriran kod hrvatske vlade.

image
Predsjednica IWCZ_Johanna Petreski, Miss Universe Hrvatske Mirna Naiia Maric, Ivana delač Đolo, i dopredsjednica IWCZ-a Agnieszka Gaworczuk.
PRESS FOTO

Gotovo svakog mjeseca u godini članice kluba i njihovi gosti okupljaju se na sastanku radi druženja i ostvarivanja svojih ciljeva. Tako je i neposredno prije polu lockdowna održano druženje u Dežman baru kojem su prisustvovale i aktualna Miss Universe Hrvatske Mirna Naiia Marić te nekadašnja misica Ivana Delač u pratnji Marije Kraljević. Predsjednica IWCZ Johanna Petreski te dopredsjednica IWCZ Agnieszka Gaworczuk upoznale su članice s budućim aktivnostima kao i informacijom o nemogućnosti održavanja Božićnog sajma zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom.

image
Ivana Delač Đolo.
PRESS FOTO

Homeopatijom protiv virusa

Budući da je virus Covid-19 uzrokovao strah među nacijom gošća sastanka bila je i homeopatkinja Andrea Milović koja je savjetovala na koji način pomoću homeopatske terapije možemo osnažiti svoj imunološki sustav u borbi protiv virusa.

IWC Zagreb događaji koji financiraju dobrotvorne ciljeve su dobrotvorni ručkovi, večere ili čajevi i razne inicijative tijekom godine. Članovi kluba svake godine prikupljaju igračke, knjige, higijenske proizvode i prehrambene proizvode kako bi ih dali pojedincima ili obiteljima u siromašnim područjima, regijama pogođenim prirodnim katastrofama ili drugim ljudima u nevolji u Hrvatskoj. IWC Zagreb najpoznatiji je po organizaciji Božićnog sajma, a ukupno je na tako do ove godine prikupljeno preko šest milijuna kuna za hrvatske dobrotvorne organizacije kojima je ta pomoć prijeko potrebna.

Pokrovitelj Božićnog sajma je predsjednik Republike Hrvatske uz podršku Grada Zagreba kao glavnog sponzora.

Božićna tombola održat će se putem Facebooka

Zbog Covid-19 mjera IWCZ Božićni Sajam ove se godine ne može održati u svojem uobičajenom obliku već će biti organizirana božićna tombola. Izvlačenje tombole održati će se ‘uživo’ putem IWCZ Facebook stranice u utorak 8. prosinca 2020., a izabrani primatelj/korisnik sredstava je Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, koja je na prvoj crti borbe protiv koronavirusa u Hrvatskoj. Apelirano je i na domaće i međunarodne tvrtke te organizacije koje bi se također trebale uključiti svojom donacijom.

Linker
15. travanj 2024 10:22