FILMSKI GLAMOUR

U dobrom društvu: Zvijezde hit serija zabavljale se na hrvatskom partyju u Cannesu

Predstavljanje hrvatskoga filma, u organizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra i Hrvatske turističke zajednice, na Filmskom festivalu u Cannesu privuklo je brojne filmaše, a na zabavi održanoj u klubu Plage Madmoiselle Gray uz brojne delicije zabavljali su se i glumci Luka Peroš, zvijezda španjolske hit serije ‘La Casa de Papel‘, i Gary Dourdan, zvijezda serije "CSI".

Azurna obala i ovoga je proljeća centar filmskoga svijeta. U svojem 75. izdanju Filmski festival u Cannesu, koji se održava od 17. do 28. svibnja, privukao je najveća imena svjetske kinematografije, od Toma Cruisea i Anne Hathaway do Davida Cronenberga i Rubena Ostlunda, a svoje mjesto na Croisetteu pronašli su i hrvatski filmaši.

image

Holivudski glumac Gary Dourdan

PRESS

U organizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra i Hrvatske turističke zajednice organizirana je zabava u klubu Plage Madmoiselle Gray za uzvanike iz svijeta filma, medija, ali i turizma. Među njima su i glumačke zvijezde Luka Peroš i Gary Dourdan, ali i zagrebačka producentica Anita Juka, čija će dva filma, "Vizija leptira" i "Dani suše", biti prikazana na ovogodišnjem festivalu. "Dani suše" turskog redatelja Emina Alpera svoju premijeru ima u ponedjeljak 23. svibnja, a "Vizija leptira" ukrajinskog redatelja Maksima Nakonečnija festivalskoj će publici biti predstavljena u srijedu, 25. svibnja.

image

Ravnatelj HAVC-a Christopher Peter Marcich s producenticom Anitom Jukom te redateljima Maksimom Nakonečnijem i Eminom Alperom

PRESS

Sve goste pozdravio je Christopher Peter Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, istaknuvši da se nada kako će biti još puno prilika da da se hrvatske filmaše i našu zemlju predstavi u ovako lijepom svjetlu. Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj, naglasila je kako su komentari uzvanika na atmosferu i predstavljanje Hrvatske bili sjajni.

image

Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj, s gostima

PRESS

Među uzvanicima su bili direktor Europskog filmskog sajma (Berlin) Dennis Ruh, predsjednik Location Managers Guild John Rakich, producentica Vanja Sremac, redatelji Arsen Anton Ostojić i Srdan Golubović

image

Glumci Luka Peroš i Gary Dourdan s Irenom Jelić, rukovoditeljicom Odjela za promociju i plasman u HAVC-u

PRESS
image

Glumac Luka Peroš s gošćom

PRESS
image

Ukrajinski redatelj Maksim Nakonečni

PRESS
image

Hrvatske delicije u Cannesu

PRESS
image

Atmosfera na hrvatskoj zabavi u Cannesu

PRESS
image

Mia Pećina Drašković, direktorica Filmskog ureda Grada Zagreba

PRESS
image

Hrvatski dodir u Cannesu

PRESS
image

Ekipa turskog filma "Dani suše" s producenticom Anitom Jukom i reavnateljem HAVC-a Christopherom Peterom Marcichom

PRESS
image

Ravnatelj HAVC-a Christopher Peter Marchich s predstavnicima filmskih festivala iz Berlina, Locarna...

PRESS
Linker
23. travanj 2024 13:32