Petar Grašo
 Ivan Dabac
'Dan najbolje domaće glazbe'

U 2019. imamo dvije pjesme godine: Franka Batelić i Petar Grašo pomeli žestoku konkurenciju

Prvi put na 'Danu najbolje domaće glazbe' proglašene su dvije pjesme godine. Konkurencija je bila velika, no pobjedu su odnijeli Franka Batelić i Petar Grašo.

Na 4. "Danima najbolje domaće glazbe" u City Plaza centru u Zagrebu nastupili su najbolji hrvatski pjevači u 2019. koje je publika izabrala tijekom dvotjednog glasanja. Konkurencija je bila velika, no prvi put u povijesti ovog izbora, dvije pjesme su imale jedan postotak najboljih ocjena. U ovom izboru glasači ne daju svoj glas samo jednoj pjesmi, nego moraju ocijeniti svaku nominiranu pjesmu.

Petar Grašo dobio je nagradu za pjesmu 'Voli me' te je poručio da nagrada mora biti logična posljedica pjesme. "Svi koji dobivaju puno nagrada mogu ljudima početi ići malo na živce. Ja ću učiniti sve da opravdam ove nagrade pjesmama, nema razmetanja. Drago mi je, ali mislim da su svih 10 pjesama dobitnice", rekao je Grašo.

'Sve dok sanjaš' Franke Batelić druga je pjesma koja se najviše svidjela publici, no pjevačica nije mogla osobno preuzeti nagradu zbog viroze. Ipak, oglasila se na Instagramu, zahvalivši za nagradu, a ujedno je i čestitala kolegi Graši na pobjedi.

"Nagrada je kada slušatelji prepoznaju, zavole i nagrade pjesmu. Presretna sam i ponosna što je 'Sve dok sanjaš' pjesma godine po glasovima slušatelja Narodnog, a laskavu titulu dijeli s pjesmom 'Voli me'", napisala je u objavi.

Ivan Dabac

Preostali finalisti, uz Grašu i Batelić, kući su ponijeli statue najprestižnije glazbene nagrade 'Bilo naroda', a to su: Jelena Rozga (Moje proljeće), Jure Brkljača (Ne postojim kad nisi tu), Damir Kedžo (Srce mi umire za njom), Mia Dimšić & Marko Tolja (Sva blaga ovog svijeta), Nina Badrić (Volim te, volim), Opća opasnost (Sad mi reci), Klapa Rišpet (Ja samo za te živin) i Tony Cetinski (Čekam te).

Ivan Dabac
Vesna Pisarović

Osim nastupa svih finalista, publiku je oduševio povratak Vesne Pisarović i mini koncert Jelene Rozge u akustičnoj verziji. Dodjela je bila humanitarnog karaktera pa će cjelokupan iznos od prodaje ulaznica biti doniran dječjim odjelima KBC-ova u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku u sklopu šire akcije Narodnog 'Slušaj svoje srce'.

Ivan Dabac
Nina Badrić, Tatjana Jurić, Jelena Rozga

Ivan Dabac
Tony Cetinski

Ivan Dabac
Jelena Rozga

Ivan Dabac
Marko Tolja, Mia Dimšić

Ivan Dabac
Damir Kedžo

Linker
23. travanj 2024 23:04