[YOUR NAME]/BFA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Nije ta žena jedina

Slavni Oskarovac je dolijao: Mora platiti 7,5 milijuna dolara za silovanje

Publicistica je jedna od četiriju žena koje su javno optužile Haggisa za nedolično seksualno ponašanje, koje Paul Haggis negira.

Publicistica je jedna od četiriju žena koje su javno optužile Haggisa za nedolično seksualno ponašanje, koje Paul Haggis negira.

Njujorška porota proglasila je Oscarom nagrađenog scenarista i redatelja Paula Haggisa krivim za silovanje publicistice u njegovu stanu na Manhattanu 2013., naloživši mu plaćanje 7,5 milijuna dolara odštete u građanskom postupku.

Presuda je donesena nakon 15-dnevnog suđenja na državnom sudu na Manhattanu. Tužiteljica Haleigh Breest navela je u tužbi iz 2017. da ju je Haggis, poznat po scenarijima za filmove "Djevojka od milijun dolara" i "Fatalna nesreća", silovao nakon što ju je prisilio da mu se pridruži u njegovom stanu nakon premijere filma.

Breest je jedna od četiriju žena koje su javno optužile Haggisa za nedolično seksualno ponašanje. Haggis je negirao optužbe.

"Pravda je danas zadovoljena", rekao je odvjetnik Haleigh Breest. “Tako smo ponosni na Haleigh. Ovo je velika pobjeda za nju i za cijeli #MeToo pokret”, dodao je.

image

Paul Haggis i Priya Chaudhry, njegova odvjetnica

JOHN NACION/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Haggisova odvjetnica rekla je da suđenje nije bilo pošteno jer je sudac dopustio izjave drugih žena koje su optužile Haggisa, ali nikada nisu poduzele ništa protiv njega.

"Upotrijebili su ovo da iskrive istinu, ubiju lik gospodina Haggisa, oslikaju ga kao čudovište i koriste strategiju ‘gdje ima dima, ima i vatre‘", rekla je Haggisova odvjetnica.

U lipnju su Haggisa uhitile talijanske vlasti i držale ga u pritvoru više od dva tjedna pod optužbom za seksualno zlostavljanje i nanošenje teških ozljeda. Haggis je odbacio te optužbe.

Podsjetimo, zbog sumnji da je brutalno silovao mladu ženu u talijanskom gradu Ostuniju, Oscarima nagrađen kanadski scenarist i redatelj Paul Haggis završio je u lipnju u zatvoru. Za to je vrijeme na radionicama na majstorskoj klasi u sklopu festivala "Allora Fest" na jugu Italije trebao podučavati studente režije i dramaturgije. Razlog uhićenju bila je prijava žrtve, koja je izjavila da ju je 69-godišnjak dva dana brutalno prisiljavao na seks. Kad je s njom završio, tvrdila je žrtva, odveo ju je u zračnu luku Papola Casale u Brindisiju i ostavio je na terminalu. Koji će biti epilog ovog slučaja, tek će se doznati.

Linker
26. travanj 2024 01:58